Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

4. oktober 2021 09:37

Norsk-dansk samarbejde: To mænd anholdt for narkosmugling

Særlig Efterforskning Vest slog søndag til i en koordineret aktion med norsk politi og anholdt to mænd, som sigtes for omfattende narkosmugling fra Danmark til Norge. De fremstilles i grundlovsforhør i Retten i Horsens mandag kl. 10.00

Særlig Efterforskning Vest

Foto: Østjyllands Politi

Ud over de to mænd på 43 og 44 år blev også tre kvinder anholdt under aktionen, der fandt sted i Horsens-området. De tre kvinder, der er hhv. 46, 43 og 40 år sigtes for hæleri og for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Kvinderne er dog alle løsladt efter endt afhøring og fremstilles ikke i grundlovsforhør. 

Under søndagens ransagninger af de mistænktes bopæle fandt politiet større mængder skunk og nogle penge, som politiet mener stammer fra handel med narkotika. 

 

Flere anholdt i Norge

Særlig Efterforskning Vest har i tæt samarbejde med den norske politienhed Kripos og flere politidistrikter i Norge efterforsket sagen gennem en længere periode, og norsk politi har anholdt flere personer, som er sigtet for at have modtaget narkotika fra de to mænd, der blev anholdt søndag. 

Efterforskningen har forbindelse til en tidligere sag, hvor to mænd fra Horsens sidste år blev straffet med fængsel i 13 år og 8 år for at have smuglet 25 kilo kokain og flere hundrede kilo hash fra Danmark til Norge. I den forbindelse blev også en række personer i Norge idømt lange fængselsstraffe for at have modtaget de mange kilo narkotika fra Danmark. 

Samarbejdet mellem Særlig Efterforskning Vest og norske Kripos, har været forankret i et såkaldt Joint Investigation Team, og efterforskningen har gået under navnet ”Operation Hubris”. 

”Vi har haft et rigtig godt samarbejde med norsk politi, og jeg er tilfreds med, at vi med fælles indsats har fået standset indsmuglingen af mange kilo narkotika og fået anholdt flere gerningsmænd, ” siger politiinspektør i Særlig Efterforskning Vest, Jesper Bøjgaard Madsen. 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

21. januar 2022

Østjyllands Politi

26-årig dømt for voldtægt i lejlighed

En 26-årig mand blev torsdag i Retten i Aarhus idømt et år og to måneders ubetinget fængsel for at have voldtaget en 22-årig kvinde i hendes lejlighed i Aarhus.

20. januar 2022

Østjyllands Politi

49-årig tilstod rolle som narkokurer – idømt 7 års fængsel

NSK: En 49-årig hollandsk statsborger blev onsdag i Retten i Aarhus dømt for have været narkokurer og have overleveret adskillige kilo heroin, kokain, amfetamin og ecstasypiller til aftagere i Danmark og Sverige.

18. januar 2022

Østjyllands Politi

Drabssag fra Rådhusparken: To mænd løsladt

Østjyllands Politi har valgt at løslade de to mænd, der har siddet varetægtsfængslet for drabet på en 34-årig mand, der den 9. december blev fundet død i Rådhusparken. De er dog fortsat sigtet.