Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

12. marts 2021 08:30

Tre mænd tiltalt for skuddrab i Tilst

Tre mænd på 23, 24 og 28 år er tiltalt for at have skudt og dræbt en 25-årig mand på en parkeringsplads i Tilst i februar sidste år.

Retten i Aarhus fra vejen forfra

Foto: Østjyllands Politi

Det var kort før midnat torsdag den 27. februar 2020, Østjyllands Politi fik en anmeldelse om, at der var blevet affyret flere skud på en parkeringsplads på Søhøjen i Tilst. Da politiet ankom til stedet, fandt man en 25-årig mand siddende livløs i en bil på parkeringspladsen. Manden var blevet ramt af flere skud, og han blev kort tid efter erklæret død.

Nu er tre mænd på 23, 24 og 28 år blevet tiltalt for drabet samt for våbenbesiddelse på offentligt tilgængeligt sted under særligt skærpende omstændigheder.

”Det er en skærpende omstændighed, at drabet har fundet sted på et offentligt sted ved brug af skydevåben. Derfor er der også rejst tiltale efter straffelovens § 81 b, som betyder, at straffen, såfremt de tiltalte bliver kendt skyldige, potentielt kan forhøjes med indtil det halve,” siger specialanklager Jesper Rubow.

De to mænd på 24 og 28 år er desuden tiltalt for forsøg på manddrab ved at have planlagt at dræbe en eller flere andre personer. Dette blev dog aldrig til noget, idet politiet under en ransagning beslaglagde flere skydevåben med tilhørende ammunition, som de to mænd også er tiltalt for at have været i besiddelse af.

 

Omfattende efterforskning

Efter drabet iværksatte politiet en omfattende efterforskning for at finde frem til de formodede gerningsmænd. Efterhånden som politiet fik indsamlet flere oplysninger, blev efterforskningen koncentreret om de tre mænd, og det førte til, at de i juni 2020 blev anholdt og fremstillet i grundlovsforhør. De har siden den 10. juni 2020 siddet varetægtsfængslet i sagen.

”Det er vores opfattelse, at drabet skyldtes uoverensstemmelser i det kriminelle miljø,”, siger Jesper Rubow.

De tre mænd er også tiltalt for besiddelse og salg af narkotika. Der er endnu ikke sat dato på, hvornår sagen skal for retten.

 

**

 

Pressekontakt

Specialanklager Jesper Rubow, telefon 2910 9656

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

12. maj 2021

Østjyllands Politi

Tre måneders fængsel for vidnetrusler mod politiassistent

En 26-årig mand blev onsdag ved Retten i Aarhus idømt tre måneders ubetinget fængsel for vidnetrusler rettet mod en politiassistent og hans familie.

11. maj 2021

Østjyllands Politi

Fire vanvidskøretøjer beslaglagt på tre timer

Èn enkelt færdselsbetjent fra Østjyllands Politi beslaglagde mandag aften fire køretøjer på grund af vanvidskørsel – tre af dem på den samme strækning i Åbyhøj.

11. maj 2021

Østjyllands Politi

Vanvidsbilist fik skærpet straf for at bringe andres liv i fare

En 29-årig mand er blevet idømt et år og fire måneders fængsel og otte års frakendelse af førerretten for vanvidskørsel, hvor han undervejs bragte fire personers liv i fare.