Spring til hovedindhold

Forslag

Historie

Politiskolens udvikling.

Den første statspolitiskole blev oprettet i oktober 1914 i lejede lokaler i Gothersgade i København, hvor der blev optaget 30 politibetjente ad gangen.

 

Før da var politibetjente kommunalt ansat – men på den nye politiskole i København kunne politibetjente fra hele landet søge om optagelse.

 

På grund af pladsmangel blev skolen flere gange flyttet til andre midlertidige lokaler, men efter politireformen i 1938 blev der taget initiativ til en mere permanent løsning.

 

I 1944 blev Politiskolen på Artillerivej i København taget i brug. Den rummede blandt andet basisuddannelsen, videreuddannelsen og lederuddannelsen. I begyndelsen af 70’erne blev skolen udvidet med yderligere en bygning til undervisningslokaler.

 

I begyndelsen af 80’erne blev der grundet pladsmangel lejet yderligere undervisningsfaciliteter i omegnen af København. I 1989 erhvervede Justitsministeriet Brøndbyøster Skole med tilhørende arealer, og efter en omfattende renovering blev skolen taget i brug 1. februar 1996.

 

Siden 1996 har Politiskolen således ligget på Brøndbyøster Boulevard i Brøndbyøster. Den 15. oktober 2018 åbnede politiets nye midlertidige Uddannelsescenter i Fredericia. 30. november 2020 åbnede et nyt uddannelsescenter i Vejle. Dette erstatter det midlertidige uddannelsescenter i Fredericia.

 

I dag er Politiskolen en afdeling i Koncern HR i Rigspolitiet og består af to uddannelsescentre – uddannelsescenter Øst (UCØ) og Uddannelsescenter Vest (UCV) samt Center for kvalitet og styring (CKS).

 

Politiskolen i Grønland er en særskilt politiskole, der ligger i Nuuk, og som uddanner politibetjente til Grønlands Politi.

Forslag