Spring til hovedindhold

Forslag

Historie

Politiskolens udvikling.

Politiskolen er en del af Koncern HR i Rigspolitiet og er organiseret med tre institutter samt Uddannelsesadministration og Ressourcestyring.

 

Siden 1996 har Politiskolen ligget på Brøndbyøster Boulevard i Brøndbyøster. Den 15. oktober 2018 åbnede politiets nye midlertidige Politiskole i Fredericia. Fra sommeren 2020 åbner, der et nyt uddannelsescenter i Vejle, der erstatter den midlertidige skole i Fredericia.

 

Den første statspolitiskole blev oprettet i oktober 1914 i lejede lokaler i Gothersgade i København, hvor der blev optaget 30 politibetjente ad gangen.

 

Før da var politibetjente kommunalt ansat – men på den nye politiskole i København kunne politibetjente fra hele landet søge om optagelse.

 

På grund af pladsmangel blev skolen flere gange flyttet til andre midlertidige lokaler, men efter politireformen i 1938 blev der taget initiativ til en mere permanent løsning.

 

I 1944 blev Politiskolen på Artillerivej i København taget i brug. Den rummede blandt andet basisuddannelsen, videreuddannelsen og lederuddannelsen, og havde tilstrækkelig plads indtil begyndelsen af 70’erne, hvor skolen overtog en træbygning på nabogrunden med ca. 10 undervisningslokaler.

 

I begyndelsen af 80’erne blev der grundet pladsmangel lejet yderligere undervisningsfaciliteter i omegnen af København. I 1989 erhvervede Justitsministeriet Brøndbyøster Skole med tilhørende arealer, og efter en omfattende renovering blev skolen taget i brug 1. februar 1996.

Skolen i Brøndby blev Politiskolens hovedsæde, og i starten havde kun en del af uddannelsen og skolens ledelse og administration til huse i Brøndby. I dag er samtlige uddannelser placeret på Politiskolen.

 

Det politifaglige uddannelsesprogram skaber en sammenhængende uddannelsesudvikling og –afvikling med en rød tråd gennem hele uddannelsesforløbet, lige fra politikadetuddannelsen til basisuddannelsen og efter- og videreuddannelserne.

 

Politiskolen i Grønland er en særskilt politiskole, der ligger i Nuuk og uddanner politibetjente til Grønlands Politi.

Afvis cookies