Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

24. marts 2021 14:37

27-årig litauisk mand idømt fængsel og udvisning for tyveri af værdifulde cykler i Varde

Den 27-årige har under sagen erkendt sig skyldig og modtog dommen.

En 27-årig litauisk mand er ved Retten i Esbjerg blevet idømt fire måneders fængsel og udvist med et indrejseforbud på seks år for indbrudstyveri.

Indbruddet fandt sted den 25. januar 2021 mod en cykelforretning i Varde, hvor der blev stjålet 10 dyre kvalitetscykler til en samlet værdi af cirka 167.000 kroner.

Den 27-årige mand blev anholdt senere samme dag i Rødekro. 

Han har under sagen erkendt sig skyldig og modtog dommen.

Den 27-årige erkendte også at have begået indbruddet i forening med en litauisk medgerningsmand. Vedkommende er eftersøgt, men endnu ikke anholdt. Tilsvarende er de stjålne cykler endnu ikke tilvejebragt.

Sagen har været efterforsket af Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi, da der er tale om en sag vedrørende omrejsende kriminelle udlændinge, der har opereret via den dansk-tyske landegrænse.

 

Retsmødet fandt sted tirsdag.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Pressekontakt

Helle Lundberg

E-mail: hml002@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 5642 2504

19. oktober 2021

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politi leder efter ejer af guldsmykker

Guldsmykker i unikke æsker og en pose fra Libanon formodes at stamme fra indbrud i eller omkring Ribe.

15. oktober 2021

Syd- og Sønderjyllands Politi

33-årig mand dømt for seksuelt overgreb mod 24-årig kvinde og for at have set passivt til, mens hun afgik ved døden

Hændelserne blev dokumenteret på video af den 33-årige, der også blev dømt for blufærdighedskrænkelse og for uberettiget at have delt billeder af den afdøde kvinde.

15. oktober 2021

Syd- og Sønderjyllands Politi

Fire mænd varetægtsfængslet i omfattende sag om tyveri og hæleri af professionelt værktøj

Sagen bliver efterforsket af UKA Vest. De fire personer blev anholdt tæt ved grænsen med koster for flere hundrede tusinde kroner.