Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

11. januar 2020 15:15

34-årig rumæner varetægtsfængslet i stor tyverisag

Den 34-årige er sigtet for dels tyveri, dels hæleri af en lastvognstrailer med svinekød til en værdi af i alt 420.000 kroner. Manden blev anholdt i Tyskland og udleveret til Danmark. Sagen bliver efterforsket af Udlæindingekontrolafdeling Vest.

En 34-årig mand, rumænsk statsborger, blev fredag ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg varetægtsfængslet i fire uger i en sag om tyveri for over 400.000 kroner.
 
Den 34-årige er sigtet for dels tyveri, dels hæleri af en lastvognstrailer med svinekød til en værdi af i alt 420.000 kroner. Traileren med lasten blev stjålet den 18. december 2019 i Holstebro.
 
Den rumænske mand blev allerede samme dag anholdt i Nordtyskland, mens han sad bag rattet med den stjålne last – og blev den 10. januar udleveret til betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest ved Syd- og Sønderjyllands Politi af tysk politi på baggrund af en europæisk arrestordre.
 
Den 34-årige nægter sig skyldig, men har ikke kæret varetægtsfængslingen.
 
Syd- og Sønderjyllands Politi kan i øjeblikket ikke oplyse yderligere af hensyn til den aktuelle efterforskning.
 
Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

8. maj 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politi inviterede til tryghedsvandring i Augustenborg

Repræsentanter fra kommune, borgere og politi kiggede sammen på belysning, bevoksning og snakkede tryghed i Augustenborg i går

7. maj 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politi undersøgte Fourfeldtskolen i Esbjerg efter bombetrussel på chatbesked

Elever kan trygt komme tilbage på skolen i morgen, og afspærringen er nu ophævet.

7. maj 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politiet undersøger bombetrussel på Fourfeldtskolen Bohr i Esbjerg

Fourfeldtskolen i Esbjerg er evakueret.