Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

27. maj 2020 15:36

57-årig litauisk mand varetægtsfængslet i sag om indsmugling af 30 kilo hash

Den sigtede nægter sig skyldig.

En 57-årig mand, litauisk statsborger, blev onsdag ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg varetægtsfængslet i foreløbig fire uger, sigtet for indsmugling af 30 kilo hash.

Den sigtede nægter sig skyldig, men har ikke kæret varetægtsfængslingen.

Hændelsen fandt sted tirsdag klokken 14.15 ved Sæd Grænseovergang, hvor toldere fra Toldstyrelsen fattede mistanke til et læs varer i den 57-åriges køretøj.

Efterfølgende ransagede tolderne, bistået af en narkohund, den 57-åriges bil og fandt de 30 kilo hash.

Den litauiske mand blev efterfølgende anholdt af betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Syd- og Sønderjyllands Politi kan af hensyn til efterforskningen i øjeblikket ikke oplyse yderligere til pressen.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Pressekontakt

Anette Johnsen

E-mail ajo053@politi.dk

Telefon 2052 6460

 

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 2052 6460

Flere nyheder

26. januar 2023

Syd- og Sønderjyllands Politi

52-årig kvinde stukket med kniv i Aabenraa. Gerningsmand hurtigt anholdt

Kvinden er uden for livsfare. Anholdelsen foregik uden dramatik. Anklagemyndigheden skal efterfølgende tage stilling til fremstilling i et grundlovsforhør.

23. januar 2023

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politiet søger vidner til voldtægtsforsøg i Hviding natten mellem fredag og lørdag

En kvinde blev natten mellem fredag den 20. og lørdag den 21. januar omkring kl. 02.00 på Enderupvej ved Fælledvej i Hviding forsøgt voldtaget af to mænd, der kom kørende i en hvid, gammel, rusten personbil, formentlig en Sedan-model.

20. januar 2023

Syd- og Sønderjyllands Politi

Syd- og Sønderjyllands Politi søger vidner til røveri i Vejen torsdag aften

Røveriet fandt sted klokken 21.00 i Aldi på Askovvej i Vejen, hvor en maskeret mand truede personalet til at udlevere kontanter fra kassen.

Forslag