Spring til hovedindhold

Forslag

Tre franskmænd dømt for kokainsmugling

To mænd og en kvinde blev ved Retten i Sønderborg idømt fængsel for indsmugling af 10 kilo kokain

Tre franskmænd blev i dag klokken 12 ved Retten i Sønderborg idømt fængselsstraffe for at have indsmuglet godt 10 kilo kokain.

 

De tre dømte kørte den 12. december 2023 over grænsen ved Vilmkær grænseovergang ved Padborg. En 20-årig kvinde og en 31-årig mand passerede grænsen klokken 19.24, hvorefter en 19-årig mand fire minutter senere fulgte efter i en anden bil, hvor politiet fandt 10 pakker med i alt 10.005 gram kokain. Poserne var skjult i et hulrum i bilen.

 

”Retten fulgte i store træk anklagemyndighedens opfattelse af sagen, herunder at de to mænd forklarede, at de havde været medvirkende til indsmuglingen. Kvindens forklaring i retten om, at hun ikke havde en viden eller indsigt i indsmuglingen blev tilsidesat som konstrueret,” siger anklagerfuldmægtig Karl Kristian Læsøe Fink.

 

Den 31-årige og den 19-årige mand blev begge idømt otte års fængsel, mens den 20-årige kvinde fik en dom på fem års fængsel. De blev alle tre udvist af Danmark med et indrejseforbud for bestandig.

 

”Anklagemyndighedens påstand var ni års fængsel og udvisning for bestandigt. I forhold til sanktionen ligger rettens udmåling inden for det niveau, som er praksis for sager med denne mængde kokain. Kvinden fik en mindre sanktion, fordi retten fandt, at hendes rolle var af mindre betydning end de to mænds. Anklagemyndigheden vil nu læse dommen grundigt igennem, og derefter forholder vi os til en eventuel indstilling til statsadvokaten om anke,” siger anklagerfuldmægtig Karl Kristian Læsøe Fink.

 

Alle tre dømte udbad sig betænkningstid i forhold til anke.

 

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

18. juli 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Er det din ATV, trailer eller buskrydder?

Syd- og Sønderjyllands Politi har beslaglagt en trailer med blandt andet en ATV, som vi formoder stammer fra indbrud.

16. juli 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Undvegen fange anholdt

Syd- og Sønderjyllands Politi har eftersøgt undvegen fange, der blev anholdt i København i går

15. juli 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

To mænd idømt fire års fængsel i amfetaminsag

​To mænd fik fredag og lørdag straksdomme på fire års fængsel ved Retten i Esbjerg