Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

7. august 2024 19:28

Adfærd skal stoppes: Politiet var onsdag i givende dialog med både borgere i Skærbæk og asylcentrets ledelse

Den seneste tids utryghedsskabende adfærd i Skærbæk skal bringes til ophør. Koordineringen af den videre indsats er i gang.

Onsdag var Syd- og Sønderjyllands Politi i konstruktiv og givende dialog med både borgere i Skærbæk og med ledelsen på AsylSyd i Skærbæk på baggrund af den seneste tids hændelser i byen.

Syd- og Sønderjyllands Politi har modtaget både henvendelser og anmeldelser fra borgere i Skærbæk, som har oplevet utrygge hændelser, ligesom borgere på sociale medier har delt deres oplevelser. Hændelserne har sammenhæng med en gruppe beboere på asylcentret i byen.

 

”Det er en del af politiets opgave at skabe tryghed for borgerne. Vi tager situationen alvorligt, og derfor har vi øget patruljeringen i byen, og vi er nu i dialog med flere parter lokalt i forhold til situationen. Det er en fælles opgave for politiet, Tønder Kommune og Asyl Syd at få stoppet den uønskede adfærd”, siger politiinspektør Henrik Thrane Jensen hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

 

Det er politiets opfattelse, at størstedelen af beboerne på asylcentret opfører sig godt. Der er tale om en mindre gruppe, der har en adfærd, som helt forståeligt gør flere borgere i Skærbæk utrygge.

 

Syd- og Sønderjyllands Politi holdt i dag møde med ledelsen på asylcentret for at tale om den nuværende situation, og hvordan man i fællesskab kan stoppe den adfærd, som skaber utryghed.

 

”Vi havde et konstruktivt og godt møde, og vi er nu i fuld gang med at koordinere den videre indsats. Vi planlægger blandt andet et beboermøde på asylcentret, hvor vi går i dialog med beboerne om den uønskede adfærd, og hvordan den påvirker borgerne i Skærbæk. Formålet med mødet er at bringe adfærden til ophør”, fortæller politiinspektør Henrik Thrane Jensen.

 

Den utryghedsskabende adfærd har været omdrejningspunktet for, at en gruppe Skærbæk-borgere har delt et opslag i en lokal facebook-gruppe. Der er tale om en gruppe engagerede borgere, som ønsker at få stoppet den situation, de oplever. Syd- og Sønderjyllands Politis lokale leder, politikommissær John Chippendale Christiansen, mødtes derfor med gruppen i dag for at høre om deres oplevelser og den række af hændelser, som de har bedt borgerne om at komme med i gruppen. Det gav en god og konstruktiv snak. Politiet fik overgivet de henvendelser, som gruppen har samlet, og dem vil Syd- og Sønderjyllands Politi nu følge op på. Aftalen er, at borgernes henvendelser fremover skal foregå direkte til politiet, så de kan blive håndteret og efterforsket aktuelt. 

 

I dag var Den Mobile Politistation til stede på to forskellige adresser i Skærbæk for at komme i dialog med borgerne. Her mødte en del borgere op, og de to betjente fra Syd- og Sønderjyllands Politi fik mange gode snakke og modtog flere henvendelser, som politiet nu følger op på.

 

”Syd- og Sønderjyllands Politi sætter ind over for al utryghedsskabende adfærd. Den adfærd, vi ser fra en mindre gruppe beboere på asylcentret, skal stoppes”, slutter politiinspektør Henrik Thrane Jensen.

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

26. september 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

33-årig hollandsk statsborger idømt 9 års fængsel for indsmugling af narkotika til Danmark

Dom afsagt i dag i sidste sag i et større sagskompleks.

23. september 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Hverdagshelte fik dusør og tak af Syd- og Sønderjyllands Politi

Syv af hverdagens helte i Syd- og Sønderjylland blev hædret for deres heltemodige gerninger (OBS! Blåvand fyrtårn rettet til Blåvandshuk Fyr)

22. september 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politiet stopper mange ulovlige knallerter – husk at tale med dit barn om konsekvenserne

Ulovlige knallerter skaber både utryghed for andre og udgør en sikkerhedsrisiko for føreren.