Spring til hovedindhold

Forslag

Er du helt sikker på, du skal i sommerhus?

Rigtigt mange har glædet sig til at kunne slappe af i sommerhuset i påsken. Men at mange mennesker rejser i en tid med smittepres kan starte nye smittekæder, hvis ikke du er meget bevidst om alt, hvad du gør.

De naturskønne og store sommerhusområder kommer i påskedagene til at lokke med sol, strand og fritidsliv, men det er også der, vi kan risikere, der bliver startet nye smittekæder. I Syd- og Sønderjylland har vi nogle af landets største koncentrationer af sommerhuse. Alle kender Blåvand, Vejers, Rømø og Fanø, og der er sommerhuse og ferieboliger mange andre steder i kredsen.

Rigtigt mange familier trænger til at komme ud i naturen og i andre rammer. Både de, der ejer et sommerhus og de, der vil leje et. Det har vi stor forståelse for.

Det er heller ikke lige nu forbudt at tage i sommerhus med familien. Men vi vil appellere til, at du tænker grundigt over, om I nu også skal afsted. Rejser på kryds og tværs i landet kan starte ny smitte. Der er i sommerhusområderne også mange fastboende pensionister, som kan være i den særlige risikogruppe i forhold til virus. Og når feriestemningen breder sig, kan man være tilbøjelig til at slække på de elleres gode vaner i forhold til smitte.

- Hvis du beslutter dig for at tage af sted, så er det utroligt vigtigt, at du tager dine gode vaner hjemme fra med dig, siger politidirektør Jørgen Meyer fra Syd- og Sønderjyllands Politi. Det er lige nu, vi alle sammen har ansvar for at holde fast og holde ud. Det er nu, vi skal se, at kurverne over indlagte og alvorligt syge helst skal flade ud. Vi har hver en del af ansvaret for det – også hvis man vælger at tage i sommerhus.

 

De gode råd

- I må ikke i det offentlige rum forsamles mere end 10 personer.
- Gensynskram, high-fives eller fællesspisning med naboerne frarådes.
- Hold dig to meter fra alle andre, end de mennesker du bor sammen med.
- Køb eventuelt ind hjemmefra, så du ikke kommer ind i fyldte butikker på feriestedet
- Hvis du tager ud og handle, lad så en enkelt voksen handle for hele familien og gør brug af handsker og håndsprit. Rør ikke ved ting, du ikke vil købe.
- Når I går eller cykler tur, så vælg områder der ikke er overrendte og hold stadig to meters afstand til andre. 
- Lad så vidt muligt være med at røre ved ting, som andre også kan have sat hænderne på. Det gælder offentlige legeredskaber, borde/bænke, offentlige motionsredskaber etc.

Vi har alle et ansvar – hele tiden. Også i den tid hvor vi egentlig helst bare vil slippe tøjlerne lidt og ikke skulle tænke på smitte og sygdom.

Interviews kan aftales med Kommunikationsenheden hos Syd- og Sønderjyllands Politi

Pressekontakt

Helle Lundberg

E-mail: hml002@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Flere nyheder

21. september 2020

Syd- og Sønderjyllands Politi

39-årig mand idømt fængsel for overgreb mod seks-årig pige i Haderslev

Manden blev også dømt for besiddelse af en stor mængde børneporno. Ud over fængselsstraffen fik den 39-årige desuden forbud mod at have kontakt med børn og unge under 18 år i en periode på fem år.

17. september 2020

Syd- og Sønderjyllands Politi

Fem rollemodeller skal minde borgerne om de vigtige corona-råd

Syd- og Sønderjyllands Politi og Esbjerg Kommune går sammen om en onlinekampagne.

14. september 2020

Syd- og Sønderjyllands Politi

To rumænske mænd varetægtsfængslet i sag om omfattende tyveri af professionelt værktøj

De to mænd blev anholdt i en tungt læsset bil nær Padborg af betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest, hvor rumænerne var på vej ud af landet med genstandene.

Afvis cookies