Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

13. december 2021 07:41

Politiet giver ikke frit lejde

Politiets indsats under lørdagens bil-demonstration i Aabenraa resulterede i blandt andet 31 sager om overtrædelse af færdselsloven, ti klip og en betinget frakendelse af kørekort

Der har i weekenden verseret rygter på de sociale medier, om at Syd- og Sønderjyllands Politi skulle have lovet såkaldt “frit lejde” til deltagerne i en bil-demonstration i Aabenraa lørdag eftermiddag, så de uhindret kunne køre med i demonstrationen i biler, der ikke levede op til færdselsloven.

Syd- og Sønderjyllands Politi har på intet tidspunkt givet udtryk for noget sådant. Hverken i forbindelse med weekendens demonstration eller på andre tidspunkter. Politiet udsteder ikke fripas til lovovertrædelser.

Under demonstrationen blev bilister vinket ind på et kontrolpunkt på Vestvejen i Aabenraa, når patruljerne skønnede, at køretøjerne ikke overholdt færdselsloven. De blev herefter kontrolleret af færdselspoliti og bilinspektører og der blev ikke skelet til, om bilerne deltog i demonstrationen eller ej. 

Indsatsen resulterede i 31 rapporter vedr. overtrædelse af færdselsloven, 17 synsindkaldelser, 10 klipsager, en betinget frakendelse af kørekort og en overtrædelse af straffelovens § 121 (fornærmelig tiltale). Det er endnu ikke gjort op, hvor mange overtrædelser af hastighedsgrænserne, der blev målt i området lørdag. 
 

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

27. marts 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

To personer er sigtet for bedrageri mod ældre borgere i Varde

De to mænd blev identificeret i forbindelse med en efterlysning med fotos, som Syd- og Sønderjyllands Politi bragte i forbindelse med sagen.

27. marts 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politiet foretager nye undersøgelser på Lyngvej i Esbjerg

Undersøgelserne sker i forbindelse med efterforskningen af et dødsfald i sidste måned.

26. marts 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Seks års fængsel for indsmugling af metamfetamin

Den dømte er en 48-årig mand fra Slagelse. Der var tale om en tilståelsessag.