Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

16. august 2024 05:30

21-årig kvinde idømt 1 års fængsel for knivstik

Kvinden blev idømt fængsel for at have stukket en mand i brystet med en kniv, ligesom hun blev idømt et nattelivsforbud i 1 år.

Retten i Sønderborg har i går kendt en 21-årig kvinde skyldig i grov vold. Episoden fandt sted ved et værtshus i Haderslev den 5. maj i år, hvor kvinden kom til stedet omkring klokken 01.25 og efter kort tid stak en 18-årig mand i brystet med en kniv. Knivstikket foregik i forbindelse med et skænderi, hvortil den 21-årige kvinde var blevet tilkaldt. Kvinden kendte ikke den 18-årige mand, som ved knivstikket fik perforeret sin lunge. 

Kvinden nægtede sig skyldig i forholdet.

Sagen omhandlede ligeledes et forhold om vold begået mod en kvinde tilbage i juli 2023 i Vojens. Den 21-årige kvinde erkendte at have slået vedkommende 1 gang i hovedet. 

Retten idømte den 21-årige kvinde 1 års fængsel, ligesom hun blev idømt et nattelivsforbud i 1 år, hvorved hun har forbud mod at opholde sig i blandt andet nattelivszoner fra klokken 24.00-05.00. 

”Retten har i dag afsagt dom i en meget alvorlig sag, hvor en ung mand er blevet stukket i brystet med en kniv, mens han var i byen med sine venner. Jeg er godt tilfreds med sagens udfald, og at retten har lagt vægt på, at der er tale om et meget groft overfald”, siger Katrine Tranekjer, anklagerfuldmægtig ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Den 21-årige kvinde har i forvejen en dom for vold og trusler tilbage fra maj 2024. Straffen på 1 års fængsel er en fællesstraf med denne dom. 

Kvinden har været varetægtsfængslet siden den 5. maj 2024 og er fortsat varetægtsfængslet efter dommen. 

Kvinden modtog dommen.  

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

15. august 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Yngre mand sigtet for påsatte brande på Fanø

Der har været tale om i alt 10 tilfælde, hvor affald er blevet antændt. Ingen personer er kommet noget til i forbindelse med hændelserne.

14. august 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

21-årig mand anholdt og sigtet for to indbrud og røveri

Mand fra Odense er sigtet – han vurderes ikke at have tilknytning til området her.

11. august 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Tilkørsel til stranden på Rømø spærres lørdag eftermiddag

Rømø Motorfestival ventes at give massiv trafik til og fra Rømø på lørdag den 17. august. Politi lukker for tilkørsel til stranden lørdag eftermiddag og opfordrer generelt til tålmodighed