Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

7. august 2020 18:48

Litauisk mand udleveret og varetægtsfængslet i sag om omfattende tyveri af cykler

Den sigtede har nægtet at udtale sig, men har ikke kæret varetægtsfængslingen.

En 52-årig litauisk mand er ved et grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg blevet varetægtsfængslet, foreløbig frem til den 31. august. Den 52-årige mand er sigtet for tyveri og hæleri af 15 cykler, heraf flere mærkevarecykler.

Efterforskningen vedrørende gerningsstederne er endnu ikke afsluttet, men foreløbig står det klart, at fire af cyklerne er stjålet i Aalborg, og at en af cyklerne er stjålet i Aarhus i juli måned.

Den litauiske mand blev anholdt af tysk politi nær Flensborg den 9. juli med cyklerne og blev efterfølgende udleveret til Udlændingekontrolafdeling Vest tidligere på ugen.

Den sigtede har nægtet at udtale sig, men har ikke kæret varetægtsfængslingen.

Udleveringen og grundlovsforhøret fandt sted mandag.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. 
UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. 
UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. 
Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Pressekontakt

Anette Johnsen

E-mail ajo053@politi.dk

Telefon 2052 6460

 

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 2052 6460

Flere nyheder

31. marts 2023

Syd- og Sønderjyllands Politi

Tredje anholdelse i sag om drabsforsøg i Sønderborg

En 19-årig mand er blevet anholdt i udlandet på baggrund af en europæisk arrestordre og er efterfølgende udleveret til Danmark.

31. marts 2023

Syd- og Sønderjyllands Politi

Gode råd til trafikanterne, der krydser landegrænsen i forbindelse med påskeferien

Øget trafik i forbindelse med helligdagene kan skabe kortere kødannelser ved de store grænseovergange.

31. marts 2023

Syd- og Sønderjyllands Politi

Litauisk mand anholdt i Tyskland og udleveret til Danmark i sag om hæleri

Den litauiske mand blev fredag ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg varetægtsfængslet i fire uger.

Forslag