Spring til hovedindhold

Forslag

Politiet roser pensionist for at gennemskue corona-tricktyve, hvorefter de tog flugten

En kvindelig pensionist i Sønderjylland troede ikke på to mænd i hvide plastdragter med blå hætter og masker, der hævdede, at de var fra Sundhedsstyrelsen.

En kvindelig pensionist i Sønderjylland udviste i denne uge sund skepsis, da to mænd i hvide plastdragter med blå hætter og masker ringede på døren.
 
Nogle borgere ville måske have åbnet døren og budt personerne inden for, set i lyset af den aktuelle situation med corona-smitte. Men den kvindelige pensionist lod være, og samtalen foregik i stedet gennem et vindue.
 
Personerne hævdede, at de kom fra Sundhedsstyrelsen. Det troede kvinden imidlertid ikke på. Og da hun løftede sin telefon op for at vise, at hun ville ringe til politiet, løb de to tricktyve fra stedet.
 
Efterfølgende har kvinden orienteret politiet om hændelsen.

 

Vær skeptisk

Vicepolitiinspektør Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis forebyggelsesenhed roser kvinden for at have gjort det helt rigtige.
 
- Tricktyvene spiller på, at vi i Danmark generelt har høj tillid til hinanden og til myndighederne, hvorefter de forsøger at blive lukket ind i borgernes hjem, så de kan stjæle kontanter, kreditkort og værdigenstande, påpeger Chr. Østergård.
 
Han fremhæver, at det vigtigste borgerne kan gøre for at undgå tricktyverier i deres hjem, er at være skeptiske over for ukendte personer, der ringer på døren.
 
- Nogle vil måske mene, at man er uhøflig over for en person, der udgiver sig for at være fra myndighederne. Men det er helt i orden at være kritisk og for eksempel bede om legitimation, pointerer vicepolitiinspektøren.

 

Fire gode råd

Han giver i denne sammenhæng fire gode råd til borgerne:

 

  • Få sikkerhed for, at de personer, der ringer på, er dem, de udgiver sig for at være. Bed om legitimation. Tjek eventuelt med kommune eller andre myndigheder på deres hovednummer, om det er korrekt, at personerne har et ærinde på adressen.
     
  • Lad for en sikkerheds skyld ikke værdigenstande, kontanter m.m. ligge frit fremme eller i nærheden af indgangsdøren.
     
  • Benyt din dørspion, før du åbner hoveddøren, og brug eventuelt en sikkerhedskæde.
     
  • Oplys aldrig NEMID-oplysninger m.m., hvis du bliver kontaktet telefonisk. De oplysninger vil politi, kommune m.m. aldrig bede om via telefonen.

Mediernes kontaktperson er Chr. Østergård.

 

Har du været udsat for tricktyveri og brug for at tale med nogen om oplevelsen? Så kontakt Syd- og Sønderjyllands Politis Offerrådgivere. De lytter og kan give dig gode råd.

Pressekontakt

Helle Lundberg

E-mail: hml002@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Flere nyheder

17. september 2020

Syd- og Sønderjyllands Politi

Fem rollemodeller skal minde borgerne om de vigtige corona-råd

Syd- og Sønderjyllands Politi og Esbjerg Kommune går sammen om en onlinekampagne.

14. september 2020

Syd- og Sønderjyllands Politi

To rumænske mænd varetægtsfængslet i sag om omfattende tyveri af professionelt værktøj

De to mænd blev anholdt i en tungt læsset bil nær Padborg af betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest, hvor rumænerne var på vej ud af landet med genstandene.

14. september 2020

Syd- og Sønderjyllands Politi

Hollandsk mand tilstår indsmugling af 60 kilo hash

Den hollandske mands køretøj blev ved Frøslev Grænseovergang undersøgt af toldere med narkohunde, hvorefter det stod klart, at der var gemt 60 kilo hash i bilen.

Afvis cookies