Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

9. november 2019 16:42

Rumæner udleveret og dømt for tricktyverier

Den 55-årige mand blev ved Retten i Sønderborg idømt fire måneders ubetinget fængsel samt udvisning for to tricktyverier og databedrageri.

En 55-årig mand, rumænsk statsborger, blev lørdag ved Retten i Sønderborg idømt fire måneders ubetinget fængsel samt udvisning med et indrejseforbud på seks år for tyveri og databedrageri.
 
Hændelserne fandt sted i august 2017 i Aabenraa og i Vejen, hvor den rumænske mand sammen med en medskyldig kvinde ved hjælp af tricktyverier stjal to dankort, og hvor det lykkedes at hæve i alt 12.000 kroner på det ene kort.
 
Den rumænske mand erkendte sig skyldig.
 
Den 55-årige var blevet anholdt i Finland på bagrund af en international arrestordre og efterfølgende udleveret til Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi, der har efterforsket sagen.
 
Den medskyldige kvinde, en 40-årig rumænsk statsborger, blev ved Retten i Sønderborg i april også idømt fire måneders ubetinget fængsel samt udvisning med et indrejseforbud i seks år for de to tyverier samt databedrageri.
 
Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. 
UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. 
På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. 
UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. 
Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

19. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Har du set manden eller voldsepisode på King George 7. februar 2024?

Politiet søger vidner og hjælp til at identificere mulig gerningsmand.

18. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Bedrageri: Genkender du denne gerningskvinde?

OBS! Kvinden er identificeret og billederne er derfor fjernet Syd- og Sønderjyllands Politi beder borgerne om hjælp i forbindelse med 5 anmeldelser om bedrageri i henholdsvis Nordborg, Sønderborg midtby og Aabenraa.

17. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

38-årig kvinde idømt behandlingsdom

En domsmandsret i Sønderborg idømte i dag en 38-årig kvinde en behandlingsdom