Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

4. september 2020 14:28

Syd- og Sønderjyllands Politi assisterer engelsk politi i efterforskning af drabssag

En engelsk mand er sigtet for at have dræbt sin kone under en ferie i Danmark tilbage i 2017.

Syd- og Sønderjyllands Politi har i perioden fra den 1. – 4. september haft besøg af efterforskere fra Greater Manchester Police i England i en sag om en engelsk kvindes død under en ferie i Danmark i juni 2017. 

Den 6. juni 2017 kl. 14.26 fik Syd- og Sønderjyllands Politi en anmeldelse om en drukneulykke på en adresse i Nørre Nebel, nordvest for Varde. 

Syd- og Sønderjyllands Politi efterforskede sagen som et mistænkeligt dødsfald. Resultaterne af efterforskningen indikerede, at der var tale om en drukneulykke, og derfor blev sagen henlagt i december 2017.

Dansk politi har siden medio 2018 haft kendskab til det engelske politis efterforskning, der er iværksat på baggrund af afgørende nye oplysninger i sagen, og Syd- og Sønderjyllands Politi har således assisteret med forskellige efterforskningsskridt i Danmark.

- Under besøget i Danmark i denne uge har de britiske repræsentanter således – i samarbejde med efterforskere fra Central Efterforskning ved Syd- og Sønderjyllands Politi – genafhørt en række personer og gennemgået en række tekniske beviser i sagen. Og samarbejdet mellem engelsk og dansk politi sker i henhold til internationale aftaler om politisamarbejde, oplyser vicepolitiinspektør Jacob Ulvedal Andersen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Engelsk politi anholdt kvindens ægtemand i april 2020 og sigtede ham for drab.

Det er det engelske politi, der står for efterforskningen. Den sigtede mand er ikke begæret udleveret til Danmark.

Syd- og Sønderjyllands Politi kan derfor ikke oplyse yderligere detaljer i sagen, men henviser til Greater Manchester Police.

Mediernes kontaktpunkt er kommunikationsenheden.

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

24. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Dreng følte sig forfulgt af bil i Horne - der var tale om en medarbejder på job

En dreng på Horne Skole blev truffet grædende. Anmelder fulgte efter bil, så politiet kunne opklare sagens rette sammenhæng.

24. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Tre formodede gerningsmænd til syrebomber er fundet – tekniske spor undersøges nu

Den Mobile Politistation har besøgt Rørkjær Skole Urban onsdag, hvor mange benyttede sig af muligheden for en snak med betjentene efter tirsdagens fund af syrebomber i skolegården.

23. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Indsats efter syrebomber på skole er afsluttet – efterforskningen fortsætter

Tirsdag fandt medarbejdere på Rørkjær Skole Urban i Esbjerg syrebomber i skolegården.