Spring til hovedindhold

Forslag

Tandlæger oplever kostbare indbrud

Bedre sikring af det ofte meget kostbare udstyr hos tandlæger vil kunne afværge en del indbrud.

En skruetrækker, et koben eller en sten.
Mere avanceret værktøj skal der ikke til, før det kan lykkes en tyv at bryde ind hos en tandlæge.

Det viser Syd- og Sønderjyllands Politis gennemgang af de seneste års anmeldelser af indbrud hos tandlæger i politikredsen.

Det sker 10-15 gange om året i politikredsen, at tandlæger har indbrud. Det lyder måske ikke af meget, men samtidig er det ofte meget kostbart udstyr, der bliver stjålet. Det kan løbe op i millionklassen. Og mens tandlægen venter på nyt udstyr, kan der måske ikke arbejdes.

Derfor opfordrer Syd- og Sønderjyllands Politi tandlægerne til at gøre en ekstra indsats for at tænke i sikring af deres konsultationer og deres forsikringsselskaber til at tænke i øgede krav til sikring.

- Mange har tænkt i umiddelbar sikring af konsultationen, men overser de svage punkter, en tyv hurtigt kan spotte. Det nytter ikke ret meget, at man har gitter for et vindue, hvis det nemt kan tages af, fordi vindueskarmen ikke er sikret tilstrækkeligt, understreger vicepolitiinspektør Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsessektion.

Han tilføjer, at politiet gør, hvad de kan for at efterforske indbruddene. Men hvis de skal forhindres, skal tandlægerne tænke og sikre anderledes.

Gode råd til tandlægerne:

Gør det så bøvlet som muligt for tyven at bryde ind. Vælg for eksempel indbrudshæmmende døre og vinduer. Jo længere tid, tyven skal bruge på at bryde ind, jo større er chancen for, at han opgiver.
Gør det bøvlet for tyven at arbejde uset. Udendørslys med sensorer samt åbne områder ved konsultationen m.m. gør det vanskelligt for tyven at arbejde i det skjulte.
Gør det bøvlet for tyven at komme rundt i konsultationen. Benyt kraftige døre og karme og husk at låse af ved lukketid.
Gør det bøvlet for tyven at tage de værdifulde ting. Fjern vigtige dele fra det elektroniske udstyr, så scannere, bor m.m. er værdiløse for tyven. Skilt også med indbrudssikringen, så tyven kan se, at der ikke er noget at komme efter.
Opbyg en god sikringskultur i konsultationen. Hvem har ansvaret for at låse af? Og hvem har adgang til koder m.m.?
Tilmeld jer Erhvervsnabohjælp, hvor virksomhederne i et område i fællesskab sætter fokus på sikring og forebyggelse af indbrud.
Det bedste er at opbygge en sikringscelle til alt attraktivt og kostbart udstyr.

Syd- og Sønderjyllands Politi rådgiver gerne om bedre sikring af de enkelte tandlæge-konsultationer.

Mediernes kontaktperson er vicepolitiinspektør Chr. Østergård, Syd- og Sønderjyllands Politi.


Pressekontakt

Helle Lundberg

E-mail: hml002@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Flere nyheder

14. august 2020

Syd- og Sønderjyllands Politi

Tre anholdt i Sønderborg efter en gruppe personer rettede deres vrede mod politiet

En person tog fat i en betjents tjenestepistol, og betjentens kollega måtte derfor afgive varselsskud skråt op i luften, hvor ingen blev ramt, for at få personen til at lægge våbenet.

13. august 2020

Syd- og Sønderjyllands Politi

Litauer havde 32,6 kg amfetamin i bilen

Mandens bil blev i Frøslev taget ud til kontrol, og Toldstyrelsens narkohunde kunne hurtigt markere, at der var noget interessant. Nu er der faldet dom i sagen.

12. august 2020

Syd- og Sønderjyllands Politi

Syd- og Sønderjyllands Politi opretter hotspot-område i Haderslev Dampark

Syd- og Sønderjyllands Politi sætter i løbet af fredag formiddag skilte op i parken med budskabet om, at borgerne skal søge andre steder hen, hvis der allerede er for mange i området. Hotspot-området vil foreløbig gælde den kommende weekend.

Afvis cookies