Spring til hovedindhold

Forslag

To anholdt for at forvolde fare for andre i forbindelse med indskydning af riffel

Projektil ramte parkeret køretøj nær Broager i Sønderborg Kommune. Ingen kom til skade ved hændelsen. Men politi og hjemmeværn har for en sikkerheds skyld afsøgt området.

Syd- og Sønderjyllands Politi modtog mandag klokken 11.56 en anmeldelse om, at en gruppe personer skød med riffel nær Broager i Sønderborg Kommune.

Klokken 12.00 ankom en patrulje til stedet og kom i kontakt med to mænd på henholdsvis 33 og 39 år med tilknytning til lokalområdet. De to borgere havde oprettet en hjemmelavet skydebane, hvor der var affyret cirka 40 skud i forbindelse med indskydning af en jagtriffel.

Blev anholdt

Umiddelbart efter patruljens ankomst blev de to mænd anholdt og sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 252, hvor man ved grov kådhed volder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed.

Klokken 12.05 modtog politiet en anmeldelse fra en borger, der havde opdaget, at et projektil havde ramt borgerens køretøj. Personbilen holdt parkeret i et større sommerhusområde ved Vemmingbund, 1,3 kilometer fra den hjemmelavede skydebane.

Politiet afsøgte området ved hjælp af en drone samt ved hjælp af personel fra Hjemmeværnet for at undersøge, om nogen var kommet til skade i forbindelse med indskydningen af riflen. Det har ind til videre vist sig ikke at være tilfældet.

 

Havde våbentilladelser

Begge personer havde de fornødne våbentilladelser. Som et led i efterforskningen undersøger politiet desuden, hvorvidt skydebanen opfylder kravene i lovgivningen.

Syd- og Sønderjyllands Politi opfordrer borgere, der konstaterer skader på ejendom m.m. i forbindelse med indskydningen, til at kontakte servicecentret på telefon 1-1-4.

Pressekontakt

Helle Lundberg

E-mail: hml002@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Flere nyheder

5. juni 2020

Syd- og Sønderjyllands Politi

Gerningsmænd anholdt ni minutter efter borger anmeldte forsøg på indbrud

En grundig iagttagelse fra et vidne gjorde, at Syd- og Sønderjyllands Politi hurtigt kunne anholde fire formodede gerningsmænd i Varde.

4. juni 2020

Syd- og Sønderjyllands Politi

Færre indbrud i Syd- og Sønderjylland i 2019

I 2019 dalede antallet af indbrud i Syd- og Sønderjylland med hele 17,9 procent.

3. juni 2020

Syd- og Sønderjyllands Politi

Syv ud af otte kommuner i Syd- og Sønderjyllands politikreds scorer guld i Skoletrafiktesten

Traditionen tro blev Aabenraa Kommune vinder på landsplan med 97 ud af 100 mulige point.

Afvis cookies