Spring til hovedindhold

Forslag

To dømt og udvist for dokumentfalsk ved grænsen

En polsk mand havde falske nummerplader, og en marokkansk mand havde falsk belgisk ID-kort.

To personer, en 26-årig polsk mand og en 30-årig marokkansk mand, er i hver deres sag blevet idømt 40 dages fængsel og udvist i seks år for dokumentfalsk i forbindelse med indrejse.
 
Dommene blev afsagt ved Retten i Sønderborg tidligere på ugen.
 
Begge hændelser fandt sted den 29. juni.
 
I den ene sag blev den 26-årige polske mand standset ved Frøslev Grænseovergang med falske nummerplader på en Ford og efterfølgende anholdt.
 
Og i den anden sag blev den 30-årige marokkanske mand standset ved Padborg Grænseovergang med et falsk belgisk identitetskort og efterfølgende anholdt.
 
Begge personer har været varetægtsfængslet frem til retsmødet, de har tilstået under sagen og er blevet dømt i henhold til anklageskriftet.
 

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere.
UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland.
På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet.
UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.
I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

18. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Bedrageri: Genkender du denne gerningskvinde?

OBS! Kvinden er identificeret og billederne er derfor fjernet Syd- og Sønderjyllands Politi beder borgerne om hjælp i forbindelse med 5 anmeldelser om bedrageri i henholdsvis Nordborg, Sønderborg midtby og Aabenraa.

17. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

38-årig kvinde idømt behandlingsdom

En domsmandsret i Sønderborg idømte i dag en 38-årig kvinde en behandlingsdom

17. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

31-årig mand sigtet for vold

Volden blev begået under uro ved tankstation i Esbjerg