Spring til hovedindhold

Forslag

To dømt og udvist for dokumentfalsk ved grænsen

En polsk mand havde falske nummerplader, og en marokkansk mand havde falsk belgisk ID-kort.

To personer, en 26-årig polsk mand og en 30-årig marokkansk mand, er i hver deres sag blevet idømt 40 dages fængsel og udvist i seks år for dokumentfalsk i forbindelse med indrejse.
 
Dommene blev afsagt ved Retten i Sønderborg tidligere på ugen.
 
Begge hændelser fandt sted den 29. juni.
 
I den ene sag blev den 26-årige polske mand standset ved Frøslev Grænseovergang med falske nummerplader på en Ford og efterfølgende anholdt.
 
Og i den anden sag blev den 30-årige marokkanske mand standset ved Padborg Grænseovergang med et falsk belgisk identitetskort og efterfølgende anholdt.
 
Begge personer har været varetægtsfængslet frem til retsmødet, de har tilstået under sagen og er blevet dømt i henhold til anklageskriftet.
 

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere.
UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland.
På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet.
UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.
I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Pressekontakt

Anette Johnsen

E-mail ajo053@politi.dk

Telefon 2052 6460

 

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 2052 6460

Flere nyheder

31. marts 2023

Syd- og Sønderjyllands Politi

Tredje anholdelse i sag om drabsforsøg i Sønderborg

En 19-årig mand er blevet anholdt i udlandet på baggrund af en europæisk arrestordre og er efterfølgende udleveret til Danmark.

31. marts 2023

Syd- og Sønderjyllands Politi

Gode råd til trafikanterne, der krydser landegrænsen i forbindelse med påskeferien

Øget trafik i forbindelse med helligdagene kan skabe kortere kødannelser ved de store grænseovergange.

31. marts 2023

Syd- og Sønderjyllands Politi

Litauisk mand anholdt i Tyskland og udleveret til Danmark i sag om hæleri

Den litauiske mand blev fredag ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg varetægtsfængslet i fire uger.

Forslag