Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

28. august 2020 10:47

To indsatser mod optræk til streetrace i Sønderjylland

Bødeblokken blev i denne sammenhæng taget frem i alt 45 gange. Heraf fik to bilister et klip i kørekortet, og en bilist fik kørekortet betinget frakendt.

Syd- og Sønderjyllands Politi gennemførte torsdag aften to indsatser for at forhindre streetrace i Sønderjylland. Bødeblokken blev i denne sammenhæng taget frem i alt 45 gange.

Torsdagens indsatser afspejler desuden, at politikredsen fortsat har nultolerance over for disse hændelser, der skaber utryghed og kan skabe farlige situationer i trafikken. Og politiet har i denne sammenhæng prioriteret ressourcer til at sætte ind over for denne type hændelser, der typisk finder sted op til og i weekender.

 

Streetdome i Haderslev

En patrulje gennemførte torsdag aften klokken cirka 20.00 corona-tilsyn ved Streetdome i Haderslev, hvor betjentene konstaterede, at 50 – 60 biler holdt parkeret i området, og at bilisterne opholdt sig i og omkring køretøjerne.

Færdselsafdelingen blev tilkaldt og gennemførte herefter et paragraf 77-eftersyn af samtlige biler, der kørte fra stedet. Cirka 50 køretøjer kom under politiets lup, og i denne sammenhæng blev 17 biler indkaldt til syn. Derudover havde 15 køretøjer fejl og mangler, mens to havde forkert lygteføring. I tilgift blev det til en sag om spirituskørsel på knallert.
Indsatsen var afsluttet klokken cirka 22.30.

 

Lundsbjerg i Aabenraa

Politiet modtog desuden klokken 22.00 anmeldelse om, at cirka 100 biler var samlet på Lundsbjerg i Aabenraa. Ved færdselspolitiets ankomst var der cirka 10 køretøjer i området. Paragraf 77-eftersynet på stedet udløste to indkaldelser til syn.

ATK-indsats

Ved begge indsatser blev der tilknyttet et ATK-køretøj. I Haderslev blev 23 biler blitzet. Heraf fik to bilister et klip i kørekortet, og en bilist fik kørekortet betinget frakendt. Den højeste målte hastighed var 85 km/t i et 50 km-område.
På Lundsbjerg blev fire trafikanter blitzet, men ingen fik et klip.

 

Opholdsforbud

Færdselspolitiets indsats i Aabenraa betød desuden, at tre biler blev indkaldt til syn, og at fem personer fik opholdsforbud i P-Huset på Madevej i Aabenraa. Politiet var til stede i forbindelse med, at der har været flere anmeldelser om høj musik og unødig støj med køretøjer, især om torsdagen, i parkeringshuset.

 

Mediernes kontaktperson er vicpolitiinspektør Knud Reinholdt, der er leder af Syd- og Sønderjyllands Politis Færdselsafdeling.

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

24. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Dreng følte sig forfulgt af bil i Horne - der var tale om en medarbejder på job

En dreng på Horne Skole blev truffet grædende. Anmelder fulgte efter bil, så politiet kunne opklare sagens rette sammenhæng.

24. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Tre formodede gerningsmænd til syrebomber er fundet – tekniske spor undersøges nu

Den Mobile Politistation har besøgt Rørkjær Skole Urban onsdag, hvor mange benyttede sig af muligheden for en snak med betjentene efter tirsdagens fund af syrebomber i skolegården.

23. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Indsats efter syrebomber på skole er afsluttet – efterforskningen fortsætter

Tirsdag fandt medarbejdere på Rørkjær Skole Urban i Esbjerg syrebomber i skolegården.