Spring til hovedindhold

Forslag

To polske statsborgere varetægtsfængslet i sag om hælede cykler

De to polske borgere blev anholdt ved grænsen med 14 cykler, hvoraf flere er meldt stjålet i Jylland.

To polske statsborgere, en 31-årig kvinde og en 37-årig mand, er ved et lukket grundlovsforhør mandag ved Retten i Sønderborg blevet varetægtsfængslet i foreløbig 14 dage, sigtet for hæleri af 14 cykler.

Den foreløbige efterforskning har vist, at flere af cyklerne er meldt stjålet i Jylland.

De to polske statsborgere blev anholdt søndag eftermiddag af betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi ved Frøslev Grænseovergang.

De to sigtede nægter sig skyldige og har kæret varetægtsfængslingen til Vestre Landsret.

Syd- og Sønderjyllands Politi kan i øjeblikket ikke oplyse yderligere til pressen af hensyn til efterforskningen.

 

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Pressekontakt

Anette Johnsen

E-mail ajo053@politi.dk

Telefon 2052 6460

 

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 2052 6460

Flere nyheder

27. januar 2023

Syd- og Sønderjyllands Politi

Færdselspolitiet gennemfører særlig indsats i næste uge med fokus på skolepatruljerne

Indsatsen sker i forbindelse med kampagnen ”Den sureste uge,” fra Sikker Trafik, der hylder og anderkender skolepatruljerne for deres indsats.

27. januar 2023

Syd- og Sønderjyllands Politi

EOD næsten færdige med at afsøge område ved Sdr. Hygum

EOD har ind til nu fundet en del metalskrot samt magnetiske sten i jorden, men ingen metaldele eller andet, der indikerer, at der skulle være bomber i området. De sidste undersøgelser bliver sat i gang i løbet af foråret.

27. januar 2023

Syd- og Sønderjyllands Politi

Bedre rammer for Udlændingekontrolafdeling Vest i Padborg

Efter en omfattende om- og tilbygning af UKA Vest indbyder Syd- og Sønderjyllands Politi borgerne til indvielse torsdag den 2. februar 2023.

Forslag