Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

7. december 2022 12:05

Varebil med tyvekoster fundet i udrejsekontrol

Trafikken fra Sønderjyske Motorvej blev tirsdag eftermiddag dirigeret ind på rasteplads til udrejsekontrol

udrejsekontrol

 

Sønderjyske Motorvej blev tirsdag middag spærret i sydgående retning i forbindelse med en udrejsekontrol - og motorvejen forblev spærret indtil aften. I stedet blev motorvejstrafikken dirigeret ind på rastepladsen Oksekær Vest, hvor Syd- og Sønderjyllands Politis Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest), Toldstyrelsen, Gældsstyrelsen og tysk politi stod klar til at kontrollere køretøjer, chauffører og passagerer. 

Kontrollen var en kriminalitetskontrol, hvor myndighederne tjekkede de udrejsendes papirer og køretøjer, ligesom politifolkene tjekkede, om trafikanter og køretøjer overholdt blandt andet færdselsloven. Der blev i løbet af kontrollen skrevet fem sager; en sag om tyveri/hæleri, hvor to personer blev anholdt, en sag om narkokørsel, en dopingsag samt en tyverisag, hvor man fandt et litauisk køretøj fyldt med tyvekoster. Toldstyrelsen fik derudover en sag, hvor en person ville udføre 23.800 euro og 18.800 kroner.

I hælerisagen fandt myndighederne en stor mængde nyt tøj med prismærker i en personbil. Bilens passager fortalte, at hun var blevet tilbudt tøjet på gaden og godt havde været klar over, at tilbuddet var så godt, at sælgeren nok ikke var kommet lovligt til varerne. Det betyder, at kvinden nu er sigtet for hæleri. Syd- og Sønderjyllands Politi opfordrer til, at man er kritisk over for gode tilbud af den art, da man ellers risikerer at begå en strafbar handling.

Myndighederne arbejdede dels hver for sig, dels sammen, idet UKA Vest og Toldstyrelsen har oprettet en Politi & Toldenhed med fælles patruljer, der sammen kan kontrollere køretøjer. Politifolk og toldere har forskellige kompetencer og rettigheder og har skarpt fokus på, hvilke opgaver man hver især løser. For eksempel må toldere gerne standse og ransage et køretøj uden mistanke. Det må politiet ikke, men træder til, hvis der er et mistankegrundlag eller der bliver fundet noget ulovligt.

Udrejsekontrollerne foregår på basis af analyser fra Syd- og Sønderjyllands Politis Grænseanalyseteam, der indsamler og analyserer data, der gør indsatsen ved grænsen så målrettet og effektiv som muligt. Grænseanalyse-teamet er en del af Police Custom Coorperation Center (PCCC), der hører under Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA VEST) i Padborg. I centeret arbejder dansk politi og Toldstyrelsen tæt sammen med det tyske toldvæsen og både Bundespolizei og Landespolizei Schleswig Holstein. Derudover arbejder grænseanalyseteamet sammen med andre europæiske lande gennem Europol-samarbejdet. Tysk politi deltog også ved kontrollen i går for at understøtte for eksempel kontrollen af tyske dokumenter.

 

udrejsekontrol

udrejsekontrol

udrejsekontrol

Der blev kontrolleret personbiler og varebiler. Her var alt i orden (Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi)

 

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

27. februar 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politiet fortsætter undersøgelser i sag om dødsfald i Esbjerg

Syd- og Sønderjyllands Politi afventer yderligere undersøgelser af dødsfald på Lyngvej i Esbjerg.

27. februar 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politi offentliggør billeder af mistænkte

Politi offentliggør billeder fra videoovervågning af tre mistænkte til overfald nytårsmorgen. Genkender du dem?

27. februar 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Elev sigtet for trusselslignende forhold

En 16-årig dreng blev i dag anholdt på Varde Gymnasium ​