Spring til hovedindhold

Forslag

Tryghed i byrummet

Syd- og Sønderjyllands Politi gennemfører sammen med kommuner, natteravne og andre lokale aktører tryghedsvandringer, hvor man ser på, om byrummet fungerer

Politiskilt

Foto: Rigspolitiet

Effektiv belysning på pladser og i gyder, hvor borgerne færdes i aften- og nattetimerne.
Hurtig indsats for at få fjernet graffiti på bygningerne i de berørte kvarterer.
Og opsætning af flere skraldespande i området.

Det er ofte nogle enkle, men vigtige detaljer, borgerne hæfter sig ved, når de går rundt i et område – og som kan spille en rolle i forhold til den oplevede tryghed.

Er der mørkt, dystert, beskidt og forfaldent i et område, påvirker det vores oplevelse af kvarteret. For borgerne får det indtryk, at byrummet ikke længere fungerer, og at området sygner hen, uden at nogen tager ansvar.

 

Kritisk blik

Syd- og Sønderjyllands Politi gennemfører sammen med kommuner, natteravne og andre lokale foreninger og aktører tryghedsvandringer i for eksempel områder i centrum med mange restaurationer, i boligområder eller erhvervsområder, hvor deltagerne med et kritisk blik forholder sig til byens rum.

En tryghedsvandring er en metode til at skabe et bedre lokalmiljø. På vandringen går man tur i et område for at finde steder, der kan forbedres, samt gode eksempler til efterfølgelse. 

Syd- og Sønderjyllands Politi har tidligere gennemført vandringer i særligt udsatte boligområder i Esbjerg, i Haderslevs centrum, i et udsat erhvervsområde i Padborg samt i Skærbæk med fokus på sikker skolevej.

Afvis cookies