Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

17. maj 2023 14:19

20-årig mand mistænkes for røverier i flere politikredse


En 20-årig mand fra Fredericia blev torsdag den 4. maj 2023 anholdt og sigtet for en række røverier begået i tre politikredse. Fredag den 5. maj blev den 20-årige fremstillet i en lukket grundlovsforhør, mistænkt for at have begået 8 røverier. Han blev varetægtsfængslet i 4 uger.

Politibil

Det var et efterforsknings-samarbejde mellem tre politikredse, der førte til anholdelsen af den 20-årige mand.

Sydøstjyllands Politi efterforskede i samarbejdede med politikredsene Syd-og Sønderjyllands Politi og Fyns Politi en række røverier begået mod flere dagligvarebutikker henover en kortere periode fra 21. december 2022 til 2. maj 2023, og det var den samlede efterforskning, der resulterede i, at Sydøstjyllands Politi kunne foretage anholdelse af den 20-årige mand på en adresse i Fredericia den 4. maj 2023. 
 
I flere af sagerne har politiet været ude i offentligheden for at bede om hjælp til at identificere gerningsmanden. Mange tak til de borgere, der har henvendt sig til politiet med oplysninger i sagerne.

Røverierne, som den 20-årige mand er mistænkt for at have begået, er 3 røverier begået i dagligvarebutikker i Kolding, 2 i Vejen, 2 i Middelfart og 1 i Strib.

Grundlovsforhøret blev afholdt for lukkede døre, da sagen stadig er under efterforskning. Den 20-årige nægtede sig skyldig.

’Vi kan ikke udelukke, at den 20-årige mand står bag flere røverier, og det er blandt andet det, som den igangværende efterforskning skal afdække,’ fortæller vicepolitiinspektør Torben Simonsen fra Sydøstjyllands Politi. 
 
Efterforskningen i sagen mod den 20-årige mand er samlet i Sydøstjyllands Politikreds, som fortsætter efterforskningen i sagen.  

Da efterforskningen forsætter, og da fængsling er sket for lukkede døre kan yderligere oplysninger ikke aktuelt deles med offentligheden, og derfor fx heller ikke oplysninger om hvilke konkrete oplysninger eller efterforskningsskridt, der konkret har ført til anholdelsen.
 

Pressekontakt

I åbningstiden

Mandag-onsdag kl. 07.00-15.00

Torsdag kl. 07.00-14.00

Fredag kl. 07.00-13.00

E-mail: sojyl-Kommunikation-og-Udvikling@politi.dk

Telefon: 4041 5249

Uden for åbningstiden

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

13. juni 2024

Sydøstjyllands Politi

Målrettet indsats fører til fund af gaspistol og signalpistol

Sydøstjyllands Politi fandt på baggrund af en målrettet indsats og ransagning af flere adresser i Vejle en gaspistol og en signalpistol. En 34-årig mand er i den forbindelse blevet sigtet for overtrædelse af våbenloven.

11. juni 2024

Sydøstjyllands Politi

Hundepatrulje snuste sig frem til indbrudstyve i går - nu er de dømt

To udenlandske mænd blev mandag den 10. juni anholdt i forbindelse med et indbrudsforsøg. Tirsdag den 11. juni blev de begge idømt straksdomme ved Retten i Kolding.

4. juni 2024

Sydøstjyllands Politi

To mænd dømt for flere røverier af særlig farlig karakter

Retten i Kolding idømte i dag en mand på 31 år 5 års fængsel og en mand på 30 år 6 års fængsel for i forening af have begået flere røveri-forhold af særlig farlig karakter.