Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

28. juni 2022 12:20

Grindsteds nye nærpolitistation klar til indvielse

Mandag den 29. august klipper justitsminister Mattias Tesfaye snoren og indvier dermed officielt nærpolitistationen på Vestergade 67 i Grindsted. Borgerne er velkomne til at kigge forbi mellem 12.15 og 13.45, så sæt kryds i kalenderen

Sydøstjylland Politis logo

Dagen bliver festlig med taler fra justitsminister Mattias Tesfaye, borgmester Stephanie Storbank (V) og politidirektør Jørgen Abrahamsen. Der bliver også mulighed for at komme indenfor og se, hvor politiarbejdet i Billund Kommune fremover bl.a. skal foregå fra. Gæster vil også kunne se politibiler, politimotorcykler og politiheste, og der serveres en rigtig god kop kaffe og en is på dagen.
Der er blevet bygget om og indrettet i en del måneder for at omdanne dele af den ’gamle’ brandstation i Grindsted til en ny nærpolitistation. Men snart kan nærpolitiarbejdet flytte ind, og alle er velkomne, når Sydøstjyllands Politi mandag den 29. august mellem 12.15 og 13.45 indvier lokalerne.

”Vi ser meget frem til yderligere at udvide nærpolitidækningen i Billund Kommune med den nye nærpolitistation i Grindsted. Der bliver fremover 6 nærbetjente og en leder, der får deres afsæt i den nyindrettede nærstation, men de er hele Billund Kommunes nærbetjente’, fortæller politidirektør Jørgen Abrahamsen. ’Det har været en lang proces at komme så langt, at vi har nyindrettede og meget velegnede lokaler klar, så nu glæder vi os bare til at komme i gang med arbejdet og i gang med at møde borgerne, der hvor de er’, tilføjer politidirektøren. ’Grindsted by og Billund kommune er et godt, sikkert og trygt sted at bo, men vi kan altid i fællesskab gøre det gode endnu bedre, og det ser vi nu frem til,” slutter Jørgen Abrahamsen.

I Sydøstjyllands Politikreds har der altid været politi lokalt i mange af politikredsens bysamfund. Hele 16 lokalpolitiassistenter er spredt ud i nærområderne, så borgerne har adgang til både det kredsdækkende og døgnbemandede politi med Vagtcentral, patruljetjeneste, Servicecenter og Efterforskningscenter m.v., og til et helt nært politi.

Der vil være både nye og ’gamle’ ansigter blandt nærbetjentene på den nye nærpolitistation. Den nye leder er politikommissær Brian Kristiansen, der skifter stilling inden for Patruljecenter Midt – fra Vejle og til Grindsted for at hjælpe den nye nærpolitistation godt i gang med arbejdet.

 

Program for åbningen af nærpolitistationen

Kl. 12.15 - 12.30
Vi starter med en kop kaffe eller en is og gør klar til justitsminister Mattias Tesfaye ankommer kl. 12.30.

Kl. 12.30
Ankomst og modtagelse ved politidirektør Jørgen Abrahamsen, lederen af nærpolitistationen politikommissær Brian Kristiansen og borgmester Stephanie Storbank (V)

Kl. 12.35 – 12.45
Korte taler fra justitsministeren, politidirektøren og borgmesteren i Grindsted. Justitsministeren klipper snoren og nærpolitistationen er nu officielt indviet

Kl. 12.45 – 12.55
Rundvisning af justitsminister Mattias Tesfaye og møde med nærbetjentene undervejs. Pressen er velkommen til at følge med. Derefter åbnes for rundvisning for de, der kigger forbi

Kl. 12.55 – 13.10
Møde med den lokale presse og derefter en kort spadseretur i området med nogle nærbetjente under heste eskorte

Kl. 13.10 – 13.15
Afgang for justitsministeren

Det samlede arrangement fortsætter til kl. 13.45, og borgere er velkomne til også at tage en rundtur på den nye nærpolitistation, få en snak og bl.a. se politikørertøjer m.v., som vil være daglige redskaber for nærbetjentene.

 

Særligt til pressen

Medierne er meget velkomne til indvielsen. Både justitsministeren, politidirektøren og borgmesteren vil være til rådighed for interviews.

 

Fakta om Nærpolitistationen

Nærpolitistationen er en del af Patruljecenter Midt i Sydøstjyllands Politi og løser derfor som alt overvejende hovedregel de opgaver, som hører under Patruljecentret i det geografiske område, nærpolitistationen dækker.

Nærpolitistationen dækker geografisk hele Billund Kommune, og alle hidtidige lokale nærbetjente i kommunen hører nu til i det nye nærpolitifællesskab.

Åbningstiden i Grindsted bliver tirsdag kl.11.00 – 17.00, onsdag kl. 09.00 – 15.00 og torsdag kl. 11.00 – 17.00, men nærpolitistationens medarbejdere arbejder i kommunen i hele arbejdstiden med patruljevirksomhed, sagsbehandling, relationsopbygning, tryghed m.v.

Opgaveoversigten for nærpolitistationen ser derfor sådan ud:

Nærpolitiopgaver
Nærhed og Tryghed, herunder synlighed
Relationsopbygning, - dialog og interaktion med borgere i nærpolitiområdet
SSP og PSP
Lokale formelle samarbejder
Daglig synlig patruljering i fast plan i nærpolitienhedens område og hermed medvirken til nedbringelse af responstiden
Konkret sagsbehandling af straffesager og andre sager
Ekspedition

Nærbetjentene vil arbejde på tværs af nærpolitistationens geografi og opgaver, så alle samlet set får brede kontaktflader til nærområdet. Det vil sikre kompetencefastholdelse og udvikling og derved opstår også robusthed i opgaveløsningen, da den enkelte nærbetjent løbende og fleksibelt vil kunne varetage alle typer af opgaver på nærpolitistationen til gavn for borgerne.

Pressekontakt

I åbningstiden

Mandag-onsdag kl. 07.00-15.00

Torsdag kl. 07.00-14.00

Fredag kl. 07.00-13.00

E-mail: sojyl-Kommunikation-og-Udvikling@politi.dk

Telefon: 4041 5249

Uden for åbningstiden

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

Flere nyheder

1. august 2022

Sydøstjyllands Politi

Sydøstjyllands Politi på Skanderborg Festival

Efter to års corona-pause afholdes Smukfest igen i Bøgeskoven, og sædvanen tro vil Sydøstjyllands Politi også igen i år være til stede for at sikre en god og tryg festivaloplevelse.

27. juli 2022

Sydøstjyllands Politi

Hjælp politiet: Efterlysning af formodede indbrudstyve

Kan du genkende mændene på billederne, som Sydøstjyllands Politi mistænker for at stå bag et og muligvis flere indbrud begået i Horsens-området.

26. juli 2022

Sydøstjyllands Politi

33-årig anholdt for en række indbrud i Vejle

En 33-årig mand bosiddende i Vejle blev i går omkring midnat anholdt af Sydøstjyllands Politi, hvor han blev sigtet for at have begået en række indbrud i private hjem i Vejle.

Forslag