Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

26. oktober 2020 12:27

Hold fast på trods af coronatræthed

Politidirektør Jørgen Abrahamsen, Sydøstjyllands Politi opfordrer kraftigt alle borgere og forretningsdrivende til at sætte sig godt ind i de nye corona-restriktioner og sørge for at følge dem - også når coronatrætheden melder sig.

Sydøstjylland Politis logo

Det kan måske opleves lidt uoverskueligt at holde styr på corona-restriktionerne, men på www.coronasmitte.dk er der både samlet et overblik og svar på uddybende spørgsmål, så alle kan holde sig opdaterede. Sydøstjyllands Politi opfordrer alle til at gå ind på hjemmesiden og læse restriktionerne i den ånd, de er skrevet. Ikke for at finde et smuthul, så man kan gennemføre et arrangement eller undgå at bruge mundbind på trods af restriktionerne, men for at overholde dem – og hjælpe andre med at gøre det samme.

’De nye restriktioner er nødvendige. Coronavirus tager ikke hensyn hverken til store eller små, til bryllupper, familiesammenkomster eller Halloween - og vi kan ikke bare trykke på pause, når coronatrætheden melder sig,’ siger politidirektør Jørgen Abrahamsen. ’Jeg vil på det kraftigste opfordre alle til at sætte sig ind i de nye retningslinjer og til at holde fast og stå sammen på afstand på trods af corona-træthed, så vi kan få smittetallet til at falde igen. Og så det på et tidspunkt igen bliver muligt at holde nogle af de arrangementer, som vi har måtte aflyse eller udskyde, og vi igen kan færdes uden mundbind eller visir.’

Coronavirus tager også med på arbejde

Coronavirus tager heller ikke hensyn til, hvor vi er, når vi møder den. Vi kan lige så vel blive smittet, når vi er på arbejde som i fritiden. Derfor er det også afgørende, at arbejdsgiverne sørger for at indrette arbejdet og arbejdspladsen, så det er muligt for medarbejderne at følge corona-restriktionerne og Sundhedsmyndighedernes anvisninger. Og at alle så tager ansvar og følger dem, så vi ikke ender med at tage coronavirus med hjem fra arbejde.

 

Myndighederne bliver klar

På baggrund af de nye restriktioner mødtes Sydøstjyllands Politi i weekenden med samarbejdspartnere i beredskabet i politikredsen, herunder kommunerne, for at sørge for, at rammerne er klar, når restriktionerne træder i kraft. Det handlede blandt andet om at cityforeningerne og handelsstandsforeningerne bliver klædt godt på i forhold til de nye restriktioner omkring brugen af mundbind eller visir i detailhandlen og forbuddet mod salg af alkohol efter kl. 22.00.

 

Sydøstjyllands Politi understøtter også i den kommende tid Covid-19 indsatsen og overholdelsen af restriktionerne, herunder forsamlingsforbuddet, som nu lyder på 10 personer i det offentlige rum.

 

Pressekontakt

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

Flere nyheder

16. april 2021

Sydøstjyllands Politi

Sydøstjyllands Politi efterforsker forhold i relation til Fredericia Kommune

Sydøstjyllands Politi har nu efter en indledende visitation indledt efterforskning på bagrund af anmeldelser fra en borger og fra Fredericia Kommune. Efterforskningens formål er at afdække, om der måtte være begået strafbare forhold i relation til de hændelser og handlinger, som anmeldelserne vedrører.

15. april 2021

Sydøstjyllands Politi

28-årig mand får 20 års fængsel for drab i Fredericia

Retten i Kolding afsagde i dag dom i en sag mod en 28-årig mand, der stod tiltalt for at have skudt og dræbt en 24-årig mand i Korskærparken i Fredericia den 24. februar 2020.

15. april 2021

Sydøstjyllands Politi

Nye nærpolitistationer i Grindsted og Hedensted

En tilfreds politidirektør og to tilfredse borgmestre står bag valget af netop de placeringer til Sydøstjyllands politikreds´ forstærkede borgernærhed