Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

26. november 2020 08:57

Mere end 9 års fængsel i alt og udvisning for bestandig for frihedsberøvelse, afpresning og grov vold

Retten i Horsens afsagde onsdag den 25. november 2020 dom i en meget alvorlig sag, som anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi i tre dage har ført mod tre mænd fra Horsens og Odense. Mændene har alle været varetægtsfængslet siden januar 2020.

strafferets bog

De tre mænd på henholdsvis 19, 20 og 24 år var tiltalt for ved fem episoder i januar at have udsat en 21-årig mand fra Horsens for frihedsberøvelse, afpresning af særlig grov beskaffenhed og grov vold. Det hele startede med, at den 21-årige mand lånte 20.000 kr. af en af de tiltalte. Da han ikke kunne betale pengene, tilbage steg gælden hurtigt, og den 21-årige blev advaret om, hvordan pengene ville blive inddraget.

Da han ikke kunne betale gælden, opsøgte to af de tiltalte ham på bopælen. Han fik en ”dummebøde” på 80.000 kr., og de kørte ham ud til Bygholm Sø, hvor han blev udsat for slag, spark og slag med en plastikboks, samtidig med de truede ham for at få penge. ”Dummebøden” steg senere til 180.000 kr.

Anklager Tobias Engby uddyber: ”Det stoppede ikke ved den første tur til Bygholm. Fire gange blev den 21-årige kørt til henholdsvis Bygholm, Hatting og Nørrestrand, hvor han blandt andet blev beordret til at tage sit tøj af, hvorefter de piskede ham. Han blev sparket og trampet på, ligesom de stak en pind op i anus på ham uden på tøjet. De snørede hans hættetrøje om halsen på ham og strammede til, imens de placerede et kanonslag i hænderne på ham og knipsede med en lighter. De brændte ham også på begge hænder med metallet fra en varm lighter.”

De tiltalte havde fra starten nægtet sig skyldige, men en enig domsmandsret fandt den 21-åriges forklaring så troværdig og detaljeret, at de lagde den til grund ved domsafsigelsen. Forklaringen blev også støttet af teleoplysninger, DNA-beviser, lægeundersøgelser, Snapchat- og Messengerkorrespondance samt forklaringer fra øvrige vidner.

Retten fandt alle tre tiltalte skyldige i alle anklageskriftets tiltaler. Den 19-årige blev idømt 3 år og 6 måneders fængsel. Den 20-årige blev idømt 3 år og 3 måneders fængsel, mens den 24-årige alene havde været involveret i to af episoderne og derfor blev straffet med fængsel i 2 år og 6 måneder. Sidstnævnte blev samtidig udvist af Danmark med indrejseforbud for bestandig.

”I skærpende retning lagde retten vægt på karakteren, grovheden og antallet af episoder. De lagde også vægt på, at den 21-årige havde været i livsfare ved en kraftig og længerevarende omsnøring af halsen, samt de øvrige skader, han var blevet påført. To af de tre tiltalte var tidligere straffet for vold” forklarer Tobias Engby.

Alle de tiltalte ankede dommen og blev fortsat varetægtsfængslet indtil sagen kan behandles ved Landsretten.

For anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi mødte anklager Tobias Engby.

Pressekontakt

I åbningstiden

Mandag-onsdag kl. 07.00-15.00

Torsdag kl. 07.00-14.00

Fredag kl. 07.00-13.00

E-mail: sojyl-Kommunikation-og-Udvikling@politi.dk

Telefon: 4041 5249

Uden for åbningstiden

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

11. april 2024

Sydøstjyllands Politi

Sydøstjyllands Politi betragter episode med syreholdig væske som opklaret

Med hjælp fra offentligheden har Sydøstjyllands Politi nu været i kontakt med to drenge, der formodes at stå bag en hændelse med syreholdig væske, der fandt sted i Billund i lørdags.

9. april 2024

Sydøstjyllands Politi

Appel til forældre: Tal med jeres børn om farerne ved syrebomber

Lørdag eftermiddag kom en 2-årig pige i uforvarende kontakt med en syreholdig væske på legepladsen på Plougslundvej i Billund. Den 2-årige kom kun lettere til skade, men hændelsen anses alligevel for at være alvorlig. Sydøstjyllands Politi opfordrer forældre til at tale med deres børn om risici ved at eksperimentere med syrebomber.

25. marts 2024

Sydøstjyllands Politi

Sydøstjyllands Politi efterlyser ejere til formodede tyvekoster

Genkender du nogle af disse ting?