Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

7. juli 2020

Protest mod Baltic Pipeline førte til anholdelser

De 15 personer, der tidligt tirsdag morgen blev anholdt af Sydøstjyllands Politi, efter de var trængt ind på en indhegnet oplagsplads tilhørende Baltic Pipeline ved Sønder Stenderup, Kolding, forventes løsladt med en sigtelse inden længe.

Sydøstjylland Politis logo

Sydøstjyllands Politi modtog tidligt tirsdag morgen en anmeldelse fra et alarmselskab, der overvåger Baltic Pipelines oplagsplads ved Gl. Ålbo, Sønder Stenderup ved Kolding. Alarmselskabet oplyste, at uvedkommende personer havde forceret trådhegnet og nu var på pladsen, som ellers er stillestående i øjeblikket blandt andet på grund af sommerferie. Det fremgik af anmeldelsen, at alarmselskabet havde sendt en vægter til stedet, men vægteren var blevet forhindret i at komme ind på pladsen.

Da Sydøstjyllands Politi kom frem til oplagspladsen, der som nævnt er omkranset af et stort trådhegn, var der ophængt bannere og nogle personer havde lænket sig sammen til hinanden og til entreprenørmaskiner på pladsen. Brand og Redning måtte tilkaldes for at frigøre dem, således at de kunne fjernes.

Ifølge en talsperson bestod gruppen af personer, der var mødtes tilfældigt, men alle er uenige i etableringen af gasrørledningen Baltic Pipeline og at de derfor ønskede at protestere på den beskrevne måde.

Sydøstjyllands Politi anholdt i alt 15 personer. De sigtes for overtrædelse af straffelovens § 264 - ulovlig indtrængen -, og vil efter endt sagsbehandling blive løsladt.

Baltic Pipeline er en gasrørledning, der skal forbinde gassystemerne i Norge, Danmark og Polen og består blandt andet af nye gasrør i Nordsøen, Danmark, Østersøen og Polen. Baltic Pipeline-projektet er et samarbejde mellem Energinet og det polske gastransmissionsselskab GAZ-SYSTEM S.A. Rørene føres bl.a. gennem Lillebælt fra Stenderup-halvøen i Jylland til Skrillinge Strand ved Middelfart på Fyn.

Pressekontakt

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

Flere nyheder

14. august 2020

Sydøstjyllands Politi

88 personer sigtet for at bryde forsamlingsforbuddet

Sydøstjyllands Politi sigtede i går aftes 88 personer for at overtræde forsamlingsforbuddet på Porschevej i Vejle ved 20.00-tiden.

13. august 2020

Sydøstjyllands Politi

Har du set noget: Kvinde truet til at udlevere et mindre pengebeløb

En 52-årig kvinde anmeldte natten til torsdag, at to personer omkring kl. 01.00 har snydt sig ind i hendes hus ved at udgive sig for at være politimænd. De to mænd truede herefter den 52-årige til at udlevere et mindre pengebeløb, hvorefter de hurtigt forsvandt igen i ukendt retning.

12. august 2020

Sydøstjyllands Politi

Resultat af grundlovsforhør, hvor 31-årig mand blev sigtet for drab

Den 31-årige, mand, der er sigtet for at være gerningsmand til drabet på en 31-årig kvinde fra Kolding og fængslet in absentia mandag den 10. august, blev i dag fremstillet i grundlovsforhør kl. 11.00 ved Retten i Kolding.

Afvis cookies