Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

27. juni 2022 14:01

Snyd med førerkort og køre-hviletider


Retten i Kolding har i dag, mandag den 27. juni 2022 afsagt dom over en 61-årig chauffør fra Vestjylland og den vognmandsvirksomhed, han arbejdede for.

Domsforhandling

Chaufføren blev idømt 30 dages fængsel, som blev gjort betinget med vilkår om samfundstjeneste, en bøde på 131.500 kr. og 1 års ubetinget frakendelse af førerretten. 

Vognmandsvirksomheden blev idømt en bøde på 385.000 kr.

Sagen begyndte den 23. juni 2020, da den nu 61-årige chauffør blev standset af en patrulje fra Tungvognscenter Syd, Sydøstjyllands Politi ved Rasteplads Hylkedal ved Kolding. Under kontrollen fik medarbejderne fra Tungvognscenter Syd mistanke om, at chaufføren havde kørt på sin hustrus førerkort tidligere på morgenen. 

Efter en længere efterforskning blev der i april 2021 rejst tiltale ved et anklageskrift med 65 forhold. Forholdene vedrørte ikke kun kørsel på hustruens -, men også vognmandens førerkort, og overtrædelser af køre- og hviletidsreglerne. Chaufføren og vognmanden har ikke ønsket at udtale sig til politiet. 

Både chaufføren og vognmandsvirksomheden erkendte sig skyldige i retten.

Om Tungvognscenter Syd
Tungvogncenter Syd varetager den operative kontrol af tunge køretøjer. Tungvognscentrets arbejdsområde er primært varetagelse af den operative vejsidekontrol, der omhandler kontrol af lastbiler, busser samt traktorer og landbrugsredskaber på vejnettet. Opgaverne er blandt andet kontrol af køre- og hviletid, farligt gods, særtransporter, miljøfarligt affald, overholdelses af miljøzoner, dyretransporter samt cabotagekørsel.

Tungvognscenter Syd har base i Sydøstjyllands Politi og dækker et geografisk område svarende til tre politikredse: Fyns Politi, Syd- og Sønderjyllands Politi samt Sydøstjyllands Politi.
 

Pressekontakt

I åbningstiden

Mandag-onsdag kl. 07.00-15.00

Torsdag kl. 07.00-14.00

Fredag kl. 07.00-13.00

E-mail: sojyl-Kommunikation-og-Udvikling@politi.dk

Telefon: 4041 5249

Uden for åbningstiden

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

Flere nyheder

1. august 2022

Sydøstjyllands Politi

Sydøstjyllands Politi på Skanderborg Festival

Efter to års corona-pause afholdes Smukfest igen i Bøgeskoven, og sædvanen tro vil Sydøstjyllands Politi også igen i år være til stede for at sikre en god og tryg festivaloplevelse.

27. juli 2022

Sydøstjyllands Politi

Hjælp politiet: Efterlysning af formodede indbrudstyve

Kan du genkende mændene på billederne, som Sydøstjyllands Politi mistænker for at stå bag et og muligvis flere indbrud begået i Horsens-området.

26. juli 2022

Sydøstjyllands Politi

33-årig anholdt for en række indbrud i Vejle

En 33-årig mand bosiddende i Vejle blev i går omkring midnat anholdt af Sydøstjyllands Politi, hvor han blev sigtet for at have begået en række indbrud i private hjem i Vejle.

Forslag