Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

14. april 2020 14:14

Som om coronafaren ikke er nok…

Langfredag om eftermiddagen bemærkede en motorcykelbetjent fra Sydøstjyllands Politi en hurtigkørende bil på Taulovmotorvej i retning mod Fyn. Betjenten lavede en hastighedsmåling, som viste 183 km/t i en 110 km/t zone. Men det er ikke det hele…

Blå blink

Under målingen foretog billisten en hasarderet overhaling højre om to køretøjer, fra 3. vognbane til 1. vognbane og retur. MC betjenten tændte nu udrykningssignalerne på motorcyklen, men det fik ikke bilisten til at sætte hastigheden ned. Han fortsatte med uændret hastighed og foretog endnu en farlig overhaling imellem to biler, og efterfølgende bremsede han pludselig meget kraftig op midt på Den Nye Lillebæltsbro. Nu kørte han pludseligt langsomt og slingrende, fordi han brugte sin opmærksomhed på at skjule sit ansigt for MC betjenten med en hættetrøje. Bilen blev endelig bragt til standsning på frakørselsrampen til Jyllandsvej, men forinden, - mens bilen stadig kørte ca. 40 km/t -, kastede føreren sig om på bagsædet i håb om at MC betjenten ikke kunne fastlægge, hvem der havde været fører af bilen. Indtil bilen holdt stille styrede en forsædepassager bilen fra passagersædet. 

Føreren af bilen viste sig at være en 18 årig mand fra Fyn, som fik sit kørekort den 3. marts 2020. Han kan nu se frem til en tur i retten med en sigtelse for vanvidskørsel med videre. Passageren på forsædet, som overtog styringen af køretøjet, blev sigtet for kørsel uden førerret, samt for at være i besiddelse af et kørekort, som ikke tilhørte ham. 

I køretøjet var der i alt tre unge mænd i alderen 16 – 18 år, samt en 16-årig pige, og politiet fandt 50,5 gram hash og en ulovlig kniv i den. Køretøjet blev indbragt til politiets oplagsplads med henblik på fastlæggelse af ejerforhold og eventuel udlevering til ejeren eller muligvis konfiskation. 
 

Pressekontakt

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

Flere nyheder

18. januar 2021

Sydøstjyllands Politi

Tiltale rejses i sag om dødsfald på bosted

Sydøstjyllands Politi har besluttet, at der skal rejses tiltale i en sag, hvor en kvindelig beboer på 20 år blev fundet død i et badekar den 19. juni 2019 på det kommunale bosted i Vejle, hvor hun boede.

13. januar 2021

Sydøstjyllands Politi

Grundlovsforhør: to sigtes for indbrud og tyveri

To mænd på henholdsvis 37 år og 40 år fremstilles i dag, onsdag den 13. januar 2021 i grundlovsforhør ved Retten i Horsens sigtet for indbrud og tyveri fra to villaer.

11. januar 2021

Sydøstjyllands Politi

Tungvognskontrol med fokus på ulovlig cabotagekørsel

Tungvognscenter Syd ved Sydøstjyllands Politi startede året med at gennemføre målrettede kontroller med fokus på ulovlig cabotagekørsel. Kontrollerne kørte over tre dage og alt i alt blev der udstedt bøder til udenlandske vognmænd og danske virksomheder for omkring 465.000 kr. for overtrædelserne af cabotagereglerne.