Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

16. april 2021 08:01

Sydøstjyllands Politi efterforsker forhold i relation til Fredericia Kommune

Sydøstjyllands Politi har nu efter en indledende visitation indledt efterforskning på bagrund af anmeldelser fra en borger og fra Fredericia Kommune. Efterforskningens formål er at afdække, om der måtte være begået strafbare forhold i relation til de hændelser og handlinger, som anmeldelserne vedrører.

Sydøstjylland Politis logo

Den 12. marts 2021 modtog Sydøstjyllands Politi fra Fredericia Kommune en advokatundersøgelse, udarbejdet af advokatfirmaet Horten, fra Fredericia Kommune. Undersøgelsen er udleveret til brug for politiets efterforskning af en samtidigt indgivet anmeldelse fra Fredericia Kommune. Forud her for havde Sydøstjyllands Politi allerede i januar 2021 modtaget en anmeldelse fra en borger og indledende undersøgelser var iværksat.

Anmeldelserne vedrører tre forskellige forhold, idet Fredericia Kommunes tidligere borgmester i Fredericia, er anmeldt for muligt misbrug af offentlig hverv i forbindelse med, at han og hans hustru i 2016 købte en byggegrund af Fredericia Kommune.

Der er endvidere sket anmeldelse om mulig overtrædelse af kommunalstyrelsesloven og straffelovens § 157, der begge omhandler habilitet. Anmeldelserne er rettet mod nævnte tidligere borgmester og en nu tidligere kommunaldirektør.

Endelig er der indgivet anmeldelse, der vedrører ’læk’ af den nævnte advokatundersøgelse, der angiveligt skulle være fortrolig.

Sydøstjyllands Politis efterforskning er som nævnt i gang og tager afsæt i de nævnte anmeldelser og forhold. Efterforskning er dog ikke afhængig af denne afgrænsning, idet den kan udvides til andre hændelser eller handlinger, hvis der måtte opstå grundlag for det.

Efterforskningen består som næsten altid i indhentelse af information og dokumentation i form af dokumenter, eller andre former bevismidler, og gennem afhøringer. Fredericia Kommune samarbejder med politiet i forhold til udlevering af materiale m.v.

Sagen behandles i Sydøstjyllands Politi i tæt samarbejde mellem efterforskere og anklagemyndighedens jurister med henblik på en målrettet, effektiv og relevant efterforskning. Det er ikke muligt at oplyse, hvor hurtigt efterforskningen kan danne grundlag for en stillingstagen til, om sagen skal føre til tiltale eller opgivelse. Sydøstjyllands Politi arbejder målrettet på, at sikre en effektiv sagsbehandlingstid – men længden af den vil afgøres af resultaterne undervejs. Det står dog klart, at sagen ikke kan forventes belyst og afgjort inden for få måneder.

Det vil ikke kunne oplyses yderligere til offentligheden på nuværende tidspunkt af efterforskningen og udgangspunktet er, at det heller ikke senere under efterforskningen vil blive oplyst, om der fx sker sigtelse af nogen eller i øvrigt givet oplysninger om eller fra efterforskningen.

Når sagen er færdigefterforsket og tiltalespørgsmålet afgjort, så vil sagens parter skulle underrettes før offentligheden eventuelt kan orienteres.

Pressekontakt

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

14. oktober 2021

Sydøstjyllands Politi

48-årig mand fængslet i grundlovsforhør ved retten i Kolding

Lovens lange arm nåede manden, efter at der var ledt efter ham siden sommeren 2020. Han blev i grundlovsforhøret sigtet i 16 forhold af bedrageri.

14. oktober 2021

Sydøstjyllands Politi

22-årig sigtet for tricktyveri og databedrageri af ældre kvinder

En 22-årig mand fra Østjylland fremstilles i dag, torsdag den 14. oktober 2021 kl. 12.00 i grundlovsforhør ved Retten i Kolding sigtet for tricktyveri og databedrageri af tre ældre kvinder.

14. oktober 2021

Sydøstjyllands Politi

30-årig mand fremstilles i grundlovsforhør for overfald på 64-årig

Den 30-årige mand er mistænkt for at have overfaldet en 64-årig mand i Horsens i går omkring kl. 14.30 på Hybenvej i Horsens. Ved overfaldet blev den 64-årige stukket flere gange i ansigtet med en knivlignende genstand.