Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

16. januar 2023 14:12

En dømt for drabsforsøg og en for grov vold i gentagelsestilfælde

Retten i Kolding idømte i dag to mænd på 30 år for et overfald på en nu 33-årig mand fra Vejle den 14. marts 2022. Den ene blev idømt 6 år for drabsforsøg, den anden blev idømt 1 år og 9 måneder for grov vold i gentagelsestilfælde.

Domsforhandling

Sydøstjyllands Politi fik mandag den 14. marts 2022 en anmeldelse om et overfald begået i en lejlighed på Nørretorv i Vejle. En dengang 32-årig mand var kommet til skade som følge af overfaldet, men han var uden for livsfare. 

Efterforskningen ledte hurtigt til de to nu dømte gerningsmænd. Den ene blev anholdt om aftenen og den anden om morgenen dagen efter. De blev den 15. marts 2022 under et lukket grundlovsforhør begge varetægtsfængslet. De to gerningsmænd og ofret kendte hinanden i forvejen. 

Under retssagen kom det frem, at baggrunden for overfaldet var, at de to gerningsmænd troede, at ofret tidligere på dagen sammen med en bekendt, havde anmeldt den ene af dem for tyveri. Overfaldet blev begået med slag fra en kødøkse og et kosteskaft samt med knytnæver, spark og kvælertag, hvorved det 33-årige offer blandt andet pådrog sig kraniebrud.

Ud over dommen blev den gerningsmand, der blev dømt for drabsforsøg dømt til at betale 20.000 kr.  til den 33-årige i tortgodtgørelse.

Den dømte for drabsforsøg ankede dommen. Den anden modtog dommen.

For Anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi mødte specialanklager Christina Bork Hansen.
 

 

Pressekontakt

I åbningstiden

Mandag-onsdag kl. 07.00-15.00

Torsdag kl. 07.00-14.00

Fredag kl. 07.00-13.00

E-mail: sojyl-Kommunikation-og-Udvikling@politi.dk

Telefon: 4041 5249

Uden for åbningstiden

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

1. december 2023

Sydøstjyllands Politi

Sydøstjyllands Politis ønske om en ny hovedpolitistation i Horsens behandlet i Finansudvalget

Et behov for mere plads, en mere hensigtsmæssig indretning samt et behov for en opgradering af en række faciliteter og navnlig mere udenomsplads vil Sydøstjyllands Politi nu få opfyldt, fordi Folketingets Finansudvalg i går har behandlet en anmodning om en ny hovedpolitistation i Horsens.

30. november 2023

Sydøstjyllands Politi

Sydøstjyllands Politi forlænger opholdsforbud med to uger

Forbuddet mod at opholde sig på en adresse i Låsbygade i Kolding forlænges til den 14. december.

29. november 2023

Sydøstjyllands Politi

29-årig mand er anholdt og sigtet for at have eksponeret flere piger for ætsende væske

Onsdag formiddag bliver en 29-årig mand fra Horsens fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Horsens. Han er sigtet for at have eksponeret tre piger for ætsende væske i en forretning i Horsens.