Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

8. november 2019

To mænd idømt fængsel og ubetinget udvisning af Danmark for brandstiftelse

Retten i Kolding idømte torsdag to unge mænd fra Syrien 1 år og 6 måneders ubetinget fængsel samt ubetinget udvisning af Danmark med et indrejseforbud i 6 år for brandstiftelse.

Lovbøger på hylde

De to nu dømte, der er henholdsvis 20 og 22 år, blev anholdt og varetægtsfængslet i forbindelse med en brand i et pizzaria på Vestergade i Vejle i april 2019.

Sydøstjyllands Politi modtog den 16. april 2019 kl. 04.21 en anmeldelse om indbrud i pizzaria på Vestergade i Vejle. Da en patrulje ankom til stedet, så de foruden flammer i pizzariaet, to hætteklædte personer med masker løbe væk af en smøge og patruljen eftersatte dem til fods. Det lykkedes at indhente den ene, som blandt andet var i besiddelse af en kniv og en lighter og derudover havde skader på kroppen efter flugten gennem pizzariaets glasrude. Den anden mand blev senere anholdt på sin bopæl i Vejle. 

De to mænd var brudt ind i pizzariaet ved at smadre en rude og havde sat ild flere steder. Derudover havde de skåret en slange til en tændt gasflaske over. Hvis branden havde fået lov at udvikle sig, kunne det være blevet meget farligt. 

Der blev i strafudmålingen blandt andet lagt vægt på den særligt skærpende omstændighed, at der ved branden i pizzariaet opstod fare for beboerne i ejendommen.

De nægtede sig begge skyldige.

De to unge mænd, der begge blev varetægtsfængslet efter dommen, udbad sig betænkningstid.

For anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi mødte anklagerfuldmægtig Anja Langeland Jensen.

Pressekontakt

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 4024 5809

Flere nyheder

20. maj 2020

Sydøstjyllands Politi

Én dags kriminelle handlinger medførte 12 års udvisning

Mandag den 18. maj var retten sat i Horsens, hvor en 20-årig mand var tiltalt for 13 strafbare forhold, som havde det til fælles at de alle var begået den 16. januar i år. Dommen lød på fængsel i 1 år og 3 måneder og udvisning af Danmark med indrejseforbud i 12 år

20. maj 2020

Sydøstjyllands Politi

38 årig dømt for omfattende indbrudskriminalitet

En 38-årig mand blev i går ved Retten i Horsens idømt 2 år og 6 måneders ubetinget fængsel for 63 lovovertrædelser, herunder indbrud, chikane og adskillige færdselslovsforseelser

18. maj 2020

Sydøstjyllands Politi

Kristi Himmelfart: Ekspeditionerne i Sydøstjylland holder lukket

Ekspeditionerne i Sydøstjyllands politikreds holder lukket for personlig henvendelse torsdag den 21. maj og fredag den 22. maj 2020.

Afvis cookies