Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

8. november 2019

To mænd idømt fængsel og ubetinget udvisning af Danmark for brandstiftelse

Retten i Kolding idømte torsdag to unge mænd fra Syrien 1 år og 6 måneders ubetinget fængsel samt ubetinget udvisning af Danmark med et indrejseforbud i 6 år for brandstiftelse.

Lovbøger på hylde

De to nu dømte, der er henholdsvis 20 og 22 år, blev anholdt og varetægtsfængslet i forbindelse med en brand i et pizzaria på Vestergade i Vejle i april 2019.

Sydøstjyllands Politi modtog den 16. april 2019 kl. 04.21 en anmeldelse om indbrud i pizzaria på Vestergade i Vejle. Da en patrulje ankom til stedet, så de foruden flammer i pizzariaet, to hætteklædte personer med masker løbe væk af en smøge og patruljen eftersatte dem til fods. Det lykkedes at indhente den ene, som blandt andet var i besiddelse af en kniv og en lighter og derudover havde skader på kroppen efter flugten gennem pizzariaets glasrude. Den anden mand blev senere anholdt på sin bopæl i Vejle. 

De to mænd var brudt ind i pizzariaet ved at smadre en rude og havde sat ild flere steder. Derudover havde de skåret en slange til en tændt gasflaske over. Hvis branden havde fået lov at udvikle sig, kunne det være blevet meget farligt. 

Der blev i strafudmålingen blandt andet lagt vægt på den særligt skærpende omstændighed, at der ved branden i pizzariaet opstod fare for beboerne i ejendommen.

De nægtede sig begge skyldige.

De to unge mænd, der begge blev varetægtsfængslet efter dommen, udbad sig betænkningstid.

For anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi mødte anklagerfuldmægtig Anja Langeland Jensen.

Pressekontakt

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 4024 5809

Flere nyheder

20. november 2019

Sydøstjyllands Politi

Skoleintranettet 'AULA' også misbrugt i Sydøstjyllands Politikreds

Gårsdagens misbrug af ’AULA’ til fremsættelse af trusler er fortsat mod Juelsminde skole i Sydøstjyllands Politikreds.

13. november 2019

Sydøstjyllands Politi

Det blev dyrt at manipulere

Et ukrainsk selskab blev i dag ved retten i Kolding idømt en bøde på 50.000 kr. for at have manipuleret med lastbilens forureningsbegrænsende udstyr og for at have kørt uden tilladelse

12. november 2019

Sydøstjyllands Politi

Ansøgningsfrist for tilladelse til udvidet åbningstid i jul og nytår

Den 1. december er det sidste frist for at søge tilladelse, hvis man ønsker at udvide sin restaurations åbningstider i forbindelse med jul og nytår 2019 i Sydøstjyllands Politikreds.

Afvis cookies