Spring til hovedindhold

Forslag

20. juli 2020

Her kan du læse et uddrag fra døgnrapporten fra mandag den 20. juli 2020

 

KORSØR: Ville ikke sige, hvem der havde brugt hans bil

I fredags fik politiet en anmeldelse om, at en bilist havde overtrådte en stribe færdselsregler i Korsør omkring klokken 14.15. Blandt andet havde bilisten kørt den forkerte vej i en rundkørsel var kørt over for rødt på Caspar Brands Plads, og en ældre kvinde var væltet på cykel. Mandag fik politiet kontakt til bilejeren, der imidlertid ikke ville oplyse, hvem der havde kørt hans bil. Derfor blev han sigtet for ikke at opfylde sin oplysningspligt, sådan som det fremgår af færdselsloven. Der er tale om en 20-årig mand fra lokalområdet, der nu kan vente en bøde på 2.500 kroner.

Færdselslovens § 65

Ejeren (brugeren) af et køretøj skal efter anmodning fra politiet oplyse, hvilke personer der som førere har benyttet køretøjet.

 

NÆSTVED: Overhalede indenom

Trafikanter på Østre Ringvej i Næstved anmeldte fredag klokken 19.07, at de netop var blevet overhalet indenom af en anden bilist, som brugte en højresvingsbane til formålet. Bilisten forsvandt mod syd og svingede ad Præstøvej. Mandag konfronterede politiet bilisten med anmeldelsen. Det var en 22-årig mand fra Næstved, og han blev sigtet for at have overhalet højre om. Han kan nu vente en bøde på 2.000 kroner og et klip i kørekortet.

 

SLAGELSE: Ukrudtsbrænder satte ild på skur

Brandvæsen og politi blev mandag klokken 11.49 kaldt til Ydunsvej i Slagelse, hvor der var udbrudt brand i en garage. En 43-årig mand havde været i færd med at svide ukrudt på terrassen med en ukrudtsbrænder, men ilden fik fat i et skur. Brandvæsenet fik slukket ilden, en skuret blev beskadiget. Den 43-årige mand blev sigtet for overtrædelse af beredskabsloven.

 

RØDBYHAVN: 27-årig fremstilles i grundlovsforhør – sigtet for ulovligt ophold

En 27-årig udenlandsk mand fremstilles tirsdag i grundlovsforhør i retten i Nykøbing. Han er sigtet for overtrædelse af udlængeloven efter at have opholdt sig i Danmark, uden at have den fornødne opholdstilladelse. Han blev anholdt mandag klokken 16.00, da han henvendte sig til politiets udlændingekontrolafdeling i Rødbyhavn for at søge asyl, og da politiet undersøgte sagen, viste det sig, at han havde opholdt sig uretmæssigt i Danmark ad flere omgange.

 

NÆSTVED: Fik bilen beslaglagt

Mandag klokken 18.11 standsede politiet en 25-årig mand fra Toksværd, der kom kørende i Toldbodgade i Næstved. Imidlertid havde han ikke noget kørekort og blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. Da han flere gange tidligere var blev sigtet for at køre uden førerret, blev hans bil beslaglagt på stedet.

 

SLAGELSE: Skænderi og skubberi – to sigtet efter ordensbekendtgørelsen

Politiet blev mandag klokken 20.38 kaldt til Sct. Mikkelsgade i Slagelse, hvor to mænd var kommet op at skændes og havde skubbet til hinanden, så den ene mistede balancen og faldt omkuld. Det var en 53-årig og en 57-årig mand, begge fra Slagelse, og de blev skilt ad og hver især sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

 

 

 

INDBRUD

Politiet har i det seneste døgn modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Holeby Raahavevej Hus Onsdag klokken 14.30 – mandag klokken 10.30 Sav og boremaskine af mærket Bosch, to kasser med værktøj og en 17" pc-skærm af mærket HP
Sakskøbing Nystedvej, Fjelde Landejendom Fredag midnat – mandag midnat En 1.000 kg påhængsvogn af mærket Brenderup med registreringsnummer MJ4073

 

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I det seneste døgn har politiet haft følgende færdselskontroller:

By Vej Tidspunkt
Faxe - Mandag klokken 16.19-21.30 17 køretøjer blev standset og kontrolleret: En blev sigtet for ikke give tegn, en blev målt til at køre 79 km/t i bymæssig byzone, og det giver ud over bøden et klip i kørekortet, to blev sigtet for at bruge håndholdt mobil under kørslen, en for ikke at have sit kørekort med, en for at køre uden sikkerhedssele, en for kørsel i frakendelsestiden og en for at have overladt sin bil til en person, der ikke har kørekort. En blev sigtet for ikke have mærket en varebil med firmanavn og CVR-nummer
Næstved - Mandag klokken 9.00-12.00 15 køretøjer blev standset: En blev sigtet for ikke at have spændt sikkerhedsselen og en for at køre på en ulovlig knallert

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Haslev Køgevej Mandag klokken 8.13-10.43 ATK 194 28 50 km/t 76 km/t Syv klip
Rønnede Faxevej, Kongsted Mandag klokken 11.19-13.30 ATK 824 74 50 km/t 78 km/t Otte klip
Sorø Næstvedvej Mandag klokken 11.40-13.30 ATK – bestilt færdselskontrol 91 7 50 km/t 70 km/t Et klip

 

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I det seneste døgn har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Rødbyhavn Indrejsefeltet Mandag klokken 21.55 38-årig udenlandsk mand Narkokørsel
Skælskør Brænderigården Mandag klokken 20.06 46-årig mand fra Dalmose Spirituskørsel. Den 46-årige var frakendt førerretten og blev sigtet for kørsel uden førerret, og desuden var den lovpligtige ansvarsforsikring ikke i orden på bilen, som også havde fire nedslidte dæk.
Sorø Vestmotorvejen Tirsdag klokken 3.07 20-årig mand fra Kolding Spirituskørsel

 

 

Pressekontakt

Kommunikation:

E-mail: ssj-kommunikation@politi.dk

Inden for alm. kontortid: Tlf. 4133 1515 (modtager ikke sms)

 

Anne Dorte Hoppe Søe

E-mail: aso021@politi.dk

Tlf.: 2276 3593

 

Palle O. Hansen

E-mail: pha010@politi.dk

Tlf.: 4132 8267

 

Vagtcentralen:
E-mail: ssj@politi.dk
Pressetelefon: 4132 8718

 

26. april 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Uddrag fra torsdagens døgnrapport fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Læs her et uddrag fra torsdagens døgnrapport

25. april 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra onsdag 24. april

Vejvrede, stoffer og en hardballpistol. Se uddraget fra onsdagens døgnrapport

24. april 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra tirsdag 23. april

Her kan du læse et uddrag af tirsdagens døgnrapport