Spring til hovedindhold

Forslag

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Døgnrapport

19. april 2024 10:24

Uddrag fra torsdagens døgnrapport

Her kan du læse et uddrag fra torsdagens døgnrapport fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

STENSVED: Fyldte indkøbsvogn og gik ud af butik

I går aftes havde en mand købt stort ind i et supermarked på Vordingborgvej i Stensved. Men han havde tilsyneladende ikke tænkt sig at betale for sine varer, for han spadserede ud af butikken med den fyldte indkøbsvogn uden gøre ophold ved kassen. Personalet fulgte efter manden og fik ham tilbageholdt. Politiet blev tilkaldt, og da betjenten kom til stedet blev manden, der er 66 år og fra Søborg, sigtet for butikstyveri.

 

NÆSTVED: Skændtes højlydt på banegården

En mand og en kvinde skændtes i går aftes ved 22-tiden højlydt på Banegårdspladsen i Næstved. De var begge temmelig påvirkede af alkohol, og det var ikke en helt let opgave for de to betjentene på stedet, at få dem til at dæmpe sig og falde til ro. Det drejer sig om en 43-årig mand og en 44-årig kvinde fra hhv. Næstved og Gentofte. Til sidst blev de begge sigtet efter ordensbekendtgørelsen og bedt om at forlade stedet.

 

MOGENSTRUP: Udgav sig for at være fra hjemmeplejen

I tirsdags omkring middagstid var en ældre kvinde udsat for indbrud og tyveri fra sin adresse i Mogenstrup ved Næstved. En ukendt kvinde bankede på den ældre kvindes dør og udgav sig for at være fra hjemmeplejen, og derfor blev hun lukket ind. Mens den ældre kvinde lavede kaffe, stjal den ukendte kvinde kontanter og smykker. Det kan være svært at gennemskue bedragere, men man kan fx altid forlange at se identifikationskort, og hvis man er i tvivl, om man står overfor en bedrager, så luk ikke vedkommende ind. Tal gerne med dine ældre om dette.

 

SLAGELSE: Havde amfetamin og kniv

Lokalpolitiet traf torsdag klokken 9.38 en 30-årig mand fra Maribo, der stod på Sdr. Stationsvej i Slagelse. Han virkede lidt påvirket, og da politibetjenten visiterede ham, fandt han en pose med 8,3 gram amfetamin og en hobbykniv. Derfor blev den 30-årige sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og knivloven.

 

GEDSER: Rejste med totenschlæger

Toldstyrelsen kontrollerede torsdag eftermiddag de rejsende, som kom med færgen til Gedser fra Rostock. Klokken 13.15 blev en udenlandsk bilist standset, og her viste det sig, at der lå en totenschlæger i dørlommen i førerdøren. Føreren af bilen – en 49-årig udenlandsk mand – blev sigtet for overtrædelse af våbenloven, og slagvåbnet blev konfiskeret. Den 49-årige betalte en bøde på 3.000 kroner for overtrædelsen, inden han kunne rejse videre.

 

GEDSER: To sigtet for hvidvask

Sammen med Toldstyrelsen havde politiet torsdag eftermiddag en indrejsekontrol af de rejsende, der kom fra færgen fra Rostock, og i den forbindelse blev en svensk indregistreret bil standset. Der var to mænd i bilen, og ved kontrollen blev der fundet et meget stort, kontant beløb. Politiet anholdt klokken 17.55 to mænd i 30'erne og med bopæl i Sverige. De er begge sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om hvidvask og fremstilles fredag i grundlovsforhør i retten i Nykøbing med henblik på evt. udlevering til de svenske myndigheder.

 

NYKØBING F.: 15-årig overfaldet af jævnaldrende gruppe

En 15-årig dreng blev i går klokken 18.49 overfaldet af en flok jævnaldrende drenge og piger i Søgangen i Nykøbing F., hvor han i første omgang blev lagt på jorden og sparket til. Herefter flygtede han til Søvej, hvor gruppen igen fik fat i ham. Her fik han også tildelt adskillige slag og spark. Herefter knuste en af gerningspersonerne den 15-åriges telefon, hvorefter flokken stak af fra stedet. Der blev tilkaldt hjælp, og gennem effektivt efterforskningsarbejde og gode vidneforklaringer fik politiet en times tid senere anholdt og sigtet fire personer for overfaldet (kvalificeret vold). Det drejer sig om to drenge på 15, en pige på 15 og en dreng på 16. Den 16-årige blev desuden sigtet efter lov om euforiserende stoffer og efter knivloven, da politiet fandt en ulovlig kniv og flere klumper hash på ham. Betjentene fandt også hash på den 15-årige pige, og derfor blev hun også sigtet efter lov om euforiserende stoffer. Den ene af de 15-årige drenge blev også sigtet for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand. Det forventes, at han fremstilles i grundlovsforhør senere i dag - formentlig klokken 11 - ved Retten i Nykøbing F.  

 

PRÆSTØ: Fem anholdt efter indbrudsforsøg

Et vidne anmeldte sent torsdag aften, at det lød som om, nogen arbejdede med en vinkelsliber ved redskabsskuret ved Skibinge kirke ved Præstø, og det var lidt påfaldende, tidspunktet taget i betragtning. Der var mærker efter en vinkelsliber i låsen og i et jernrør, der sikrer døren til skuret. På baggrund af forklaringerne fra vidnet kunne en politipatrulje kort efter standse en bil med påhængsvogn på Ronesbanke. Føreren var en 24-årig mand fra Næstved, og der var fire passagerer med i bilen, som alle blev anholdt klokken 23.14: En 29-årig mand, en 36-årig kvinde, en 16-årig fyr og en 16-årig pige fra Næstved. De blev sigtet for forsøg på indbrud, og i bilen blev der fundet en taske med tre vinkelslibere. Den 29-årige havde også en taser med, så han blev sigtet for overtrædelse af våbenloven, mens den 16-årige pige havde 2,9 gram amfetamin og 4,2 gram hash på sig. Hun blev derfor også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. De anholdte blev kørt til politistationen i Næstved, hvor de blev afhørt, men de har endnu ikke forklaret noget om baggrunden for indbrudsforsøget. De anholdte blev løsladt efter afhøringen.

 

 

Offerrådgivningen yder støtte til ofre, vidner og pårørende til ofre for kriminalitet og ulykke. I Danmark er der 12 lokale offerrådgivninger – én i hver politikreds. Hver af disse yder støtte telefonisk og ved fysisk møde. Ring på tlf. 116 006 eller se Offerrådgivningens hjemmeside.

 

 

INDBRUD

Politiet har i det seneste døgn modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Tidsrum Udbytte
Mogenstrup Mogenstrup Parkvej Tirsdag klokken 12.00 Kontanter og guldringe
Næstved Kalbyrisvej Lørdag klokken 11.00 – torsdag klokken 16.30 To cykler, kongeligt porcelæn, smykker og sølvtøj
Toksværd Dystedvej Torsdag klokken 9.00-13.30 10 spisestuestole

 

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Dannemare Skodsebøllevej Torsdag klokken 5.51-9.51 ATK 49 15 50 km/t 77 km/t Fem klip og en betinget frakendelse
Herlufmagle Spragelsevej, Spragelse Torsdag klokken 13.40-19.32 ATK 523 28 60 km/t 97 km/t Fire klip
Maribo Vestre Landevej Torsdag klokken 11.00-14.00 ATK 792 - - - -
Nakskov Skandsen Torsdag klokken 9.23-10.53 ATK 85 2 50 km/t 71 km/t Et klip
Nykøbing Ndr. Ringvej Torsdag klokken 17.22-23.00 ATK – bestilt færdselskontrol 227 14 50 km/t 79 km/t Tre klip
Nyrup Merløsevej Torsdag klokken 15.54-21.15 ATK 528 17 60 km/t 79 km/t -
Næstved Sneserevej, Blangslev Torsdag klokken 7.41-9.41 ATK 260 1 80 km/t 95 km/t -
Sakskøbing Engestoftevej, Slemminge Torsdag klokken 14.54-17.14 ATK 103 9 50 km/t 70 km/t Et klip
Sorø Vestmotorvejen Torsdag klokken 7.22-13.30 ATK 7800 68 130 km/t 154 km/t -
Tappernøje Sydmotorvejen Torsdag klokken 10.25-13.55 ATK 2404 23 130 km/t 177 km/t En betinget frakendelse

 

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I det seneste døgn har politiet haft følgende færdselskontroller:

 

By Vej Tidspunkt ?
Næstved Vordingborg Landevej Torsdag klokken 13.45-15.45 To blev målt til at køre så hurtigt, at det giver et klip i kørekortet. Den højeste hastighed blev målt til 105 km/t, hvor man højst må køre 70 km/t. En blev sigtet for kørsel uden førerret, og ejeren af bilen blev sigtet fora t overlade bilen til en person uden kørekort. En blev sigtet for at bruge håndholdt mobil under kørsel og en for at køre frem mod gult lys
Præstø Jungshovedvej Torsdag klokken 17.45-18.15 En blev målt til at køre 110 km/t, hvor den højst tilladte hastighed er 80 km/t. Det giver et klip i kørekortet

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I det seneste døgn har politiet standset en enkelt påvirket trafikant:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Næstved Købmagergade Torsdag klokken 17.30 35-årig mand uden fast bopæl Narkokørsel

 

Pressekontakt

Kommunikation:

E-mail: ssj-kommunikation@politi.dk

Inden for alm. kontortid: Tlf. 4133 1515 (modtager ikke sms)

 

Anne Dorte Hoppe Søe

E-mail: aso021@politi.dk

Tlf.: 2276 3593

 

Palle O. Hansen

E-mail: pha010@politi.dk

Tlf.: 4132 8267

 

Vagtcentralen:
E-mail: ssj@politi.dk
Pressetelefon: 4132 8718

 

24. maj 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra torsdag 23. maj

En sniger, skrald og pantflasker. Se uddraget fra torsdagens døgnrapport

23. maj 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra onsdag 22. maj

Chokolade, overfald og en stjålet bil. Se uddraget fra onsdagens døgnrapport

22. maj 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra tirsdag 21. maj

Læs om Kirsten fra banken og om brug af ukrudtsbrændere i uddraget fra tirsdagens døgnrapport