Spring til hovedindhold

Forslag

19-årig fik dom i sag om overtrædelse af zoneforbud

En 19-årig mand blev i dag ved retten i Næstved idømt 10 dages ubetinget fængsel for overtrædelse af zoneforbud.

Den 7. august blev der meddelt zoneforbud til en 19-årig mand, som var blandt de personer, der blev anholdt i forbindelse med uroligheder, der fandt sted i området ved Motalavej i Korsør den 6. august.
 
Zoneforbuddet var gældende en måned, men allerede i den 11. august og igen den 12. august overtrådte den 19-årige forbuddet. Derfor rejste politiet sigtelse mod manden, og sagen var i dag for retten i Næstved, hvor den 19-årige blev idømt 10 dages ubetinget fængsel. Ud over overtrædelse af zoneforbuddet var den 19-årige desuden sigtet for overtrædelse af våbenloven og efter ordensbekendtgørelsen i forbindelse med urolighederne den 6. august. Den 19-årige modtog dommen.

- Det er ikke på nogen måde acceptabelt, når personer og grupperinger skaber uro og utryghed, som vi har oplevet det i området ved Motalavej. Derfor er jeg godt tilfreds med dommen, der sender et klart signal om, at vi ikke tolererer den slags adfærd, siger mødende anklager Suzanne Wennicke.

 

Om zoneforbud

Politiet kan benytte sig af et zoneforbud, når et område generelt er plaget af gentagne episoder med vold og andre strafbare forhold, og forbuddet kan gives til personer, der udviser særlig utryghedsskabende adfærd eller ved sin adfærd bidrager til at skabe særlig utryghed. Når en person har fået et zoneforbud, må han eller hun ikke færdes frem og tilbage eller tage ophold inden for en radius af fx 500 meter fra det sted, hvor adfærden har fundet sted. Beboere, som får et zoneforbud gældende for det område, de bor i, kan passere gennem området for at komme fra og til bopælen, fx for at gå på arbejde eller på indkøb, men de pågældende må ikke i øvrigt hverken færdes i området eller tage ophold.

Pressekontakt

Kommunikation:

E-mail: ssj-kommunikation@politi.dk

Inden for alm. kontortid: Tlf. 4133 1515

 

Anne Dorte Hoppe Søe

E-mail: aso021@politi.dk

Tlf.: 2276 3593

 

Palle O. Hansen

E-mail: pha010@politi.dk

Tlf.: 4132 8267

 

Jacob Rytz Hansen
E-mail: jha145@politi.dk

Tlf.: 2916 5980

 

Vagtcentralen:
E-mail: ssj@politi.dk
Pressetelefon: 4132 8718

 

Flere nyheder

23. marts 2023

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Seks års fængsel for forsøg på manddrab og grov vold

Pressemeddelelse

21. marts 2023

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Intet uddrag af døgnrapporten fra tirsdag og onsdag

Intet uddrag af døgnrapporten fra tirsdag og onsdag

20. marts 2023

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Efterlysning af Opel Insignia

Efterlysning af Opel Insignia

Forslag