Spring til hovedindhold

Forslag

Corona/Covid-19 smitter også i solskin

Politiet opfordrer til, at man søger væk, hvis der allerede er mange til stede i et område – mange små grupper bliver hurtigt til én stor.

Ligesom i de foregående weekender lover vejrudsigten for de kommende dage flot vejr, og det giver selvfølgelig anledning til, at vi skal udendørs og nyde solen. 

Vi må dog ikke glemme, at vi fortsat har en alvorlig coronakrise, og at der er iværksat nogle indgribende – men afgørende – tiltag for at forhindre smittespredningen.

Politiet har generelt indtryk af, at langt de fleste borgere har fokus på de regler og bestemmelser, der stadig gælder for vores adfærd og samvær i det offentlige rum. Det er dog helt afgørende, at vi ikke slækker på opmærksomheden.

Politidirektør Lars Harvest fortæller: - Hen over påsken og sidenhen er vi blevet mødt af en generelt meget stor forståelse for situationen, og vi appellerer nu til, at borgerne ikke bare lader stå til. Vores politipatruljer gennemfører dagligt et stort antal tilsyn forskellige steder i politikredsen. Det er tilsyn med f.eks. genåbnede frisører, supermarkeder og take away-steder, men vi kommer også gennem grønne områder, forbi strande og boligområder for at sikre, at forbuddet mod at forsamles i større grupper bliver overholdt. Vi har ganske få steder set, at der har været optræk til, at flere personer samles, men det har vores politifolk indtil videre klaret med gode råd, vejledning om at holde afstand og ikke være for mange personer samlet. 

- Jeg regner ikke med, at vi i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politikreds kommer til at opleve de situationer, som vi f.eks. har set andre steder, hvor alt for mange mennesker er samlet på alt for lidt plads. Hvis det mod forventning måtte ske i vores område, giver lovgivningen, som det nok er bekendt, mulighed for at udstede en bøde. Udstedelse af bøder vil blive anvendt, såfremt den adfærd, vi hidtil har været vidne til, måtte ændre sig negativt. Så min opfordring skal derfor være, at vi alle tænker os om og holder god afstand – også selv om solen skinner. Alt af hensyn til det fælles mål om at minimere smittespredningen, slutter politidirektøren.

Der har i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politikreds ikke været de store udfordringer i forhold til forsamlinger, men der er dog nogle områder, hvor der de seneste dage har været grund til særlig opmærksomhed. Det er:
Byskovcenteret/Pantholm i Slagelse
Rosengårdsstræde i Vordingborg
Motalavej i Korsør
Bregnevej i Nakskov

Politiet har modtaget flere henvendelser om ophold og samvær netop disse steder, hvorfor politiet i de kommende dag vil være særligt opmærksomme på disse lokaliteter.
 

Pressekontakt

Kommunikation:

E-mail: ssj-kommunikation@politi.dk

Inden for alm. kontortid: Tlf. 4133 1515

 

Anne Dorte Hoppe Søe

E-mail: aso021@politi.dk

Tlf.: 2276 3593

 

Palle O. Hansen

E-mail: pha010@politi.dk

Tlf.: 4132 8267

 

Jacob Rytz Hansen
E-mail: jha145@politi.dk

Tlf.: 2916 5980

 

Vagtcentralen:
E-mail: ssj@politi.dk
Pressetelefon: 4132 8718

 

18. oktober 2021

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Politikredsens første opholdsforbud i nattelivet idømt i dag ved Retten i Nykøbing Falster

En 21-årig mand er mandag ved Retten i Nykøbing Falster blevet idømt en fællesstraf på ubetinget fængsel i 10 måneder for at have forsøgt at slå en anden ung mand med en økse flere gange.

8. oktober 2021

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Flere oplysninger i sag om pige, der blev overfaldet i Næstved

Flere oplysninger i sag om pige, der blev overfaldet i Næstved

1. oktober 2021

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Massør dømt for seksuelle overgreb

Pressemeddelelse