Spring til hovedindhold

Forslag

Covid19 i Faxe Kommune

Søndag formiddag kunne Styrelsen for Patientsikkerhed konstatere yderligere fire smittede i forlængelse af det Covid19-udbrud, der søndag den 11. oktober skete blandt udenlandske håndværkere, som er indlogeret på tre ejendomme på Haslevegnen.

Det bringer det foreløbige tal for smittede op på i alt 81. Udviklingen er dog positiv, idet der er konstateret færre smittede i det seneste døgn end i tidligere døgn.

Ingen af de borgere, der den 15. og 16. oktober blev testet ved den mobile testenhed ved Dagli´Brugsen i Terslev, er testet positive, og der er ligeledes ikke konstateret smittede indenfor de seneste døgn blandt borgere fra Haslevområdet.

Der er således ikke holdepunkter for, at smitten har spredt sig fra de østeuropæiske håndværkere til borgerne i lokalsamfundet.

Strategien med at opspore, inddæmme og isolere smittede og nære kontakter har virket.

Der har været et godt og konstruktivt samarbejde mellem de involverede myndigheder, der indgår i den Lokale Beredskabsstab, og med arbejdsgiveren for de østeuropæiske håndværkere.

Politiinspektør Thorkild Steen Jensen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fortæller: - Vi har fortsat tæt kontakt med de andre myndigheder og følger udviklingen meget nøje, men vi har nu en forhåbning om, at antallet af smittede er toppet. 

Region Sjælland vil igen være tilstede ved Dagli'Brugsen i Terslev med en mobil testenhed mandag den 19. oktober 2020. Her kan borgerne blive testet mellem klokken 14.00 og 16.00.


Spørgsmål kan rettes til politiinspektør Thorkild Steen Jensen på tlf. 4138 6351.

Pressekontakt

Kommunikation:

E-mail: ssj-kommunikation@politi.dk

Inden for alm. kontortid: Tlf. 4133 1515

 

Anne Dorte Hoppe Søe

E-mail: aso021@politi.dk

Tlf.: 2276 3593

 

Palle O. Hansen

E-mail: pha010@politi.dk

Tlf.: 4132 8267

 

Vagtcentralen:
E-mail: ssj@politi.dk
Pressetelefon: 4132 8718

 

Flere nyheder

27. november 2020

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

To mænd dømt for adskillige lovovertrædelser

Tilbage i maj i år blev to mænd på hhv. 39 og 33 år anholdt og sigtet for en lang række tyverier, indbrud og andre lovovertrædelser. I går faldt der dom i sagen, og de to mænd kan nu begge se frem til længere fængselsstraffe.

25. november 2020

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Dom i sag om smugling af narkotika

Den 9. marts 2020 kunne Udlændingekontrollen (UKA) Øst i Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds efter en fælles kontrol med Toldstyrelsen anholde en 39-årig mandlig udenlandsk statsborger i en bus, der kort forinden var ankommet til Rødbyhavn med færgen fra Tyskland. Den 39-årige blev fundet i besiddelse af en taske indeholdende 1,2 kg heroin og 2,7 kg kokain.

18. november 2020

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Status efter ransagningsaktion i bandemiljøet

Status efter ransagningsaktion i bandemiljøet