Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

24. maj 2022 11:34

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapport 24. maj 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er p.t. ingen planlagte grundlovsforhør i dag. 

 

Ung kvinde anholdt efter fund af stoffer

En civil patrulje fra Østjyllands Politis specialpatrulje blev mandag ved middagstid opmærksomme på en bil, der holdt foran en adresse i Hasselager. Da betjentene kom hen til bilen, kunne de tydeligt lugte hash, men der var ingen personer i køretøjet. 

Patruljen rettede derfor henvendelse på den adresse, som bilen holdt ved. Her traf de to kvinder, og den ene, en 20-årig kvinde, fortalte, at hun var bilens ejer og gav frivilligt nøglen til betjentene.  

Under ransagningen af bilen fandt patruljen en del salgsposer med hash og skunk, og den 20-årige blev derfor anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. Da der lå en peberspray i bilen, fik hun også en sigtelse for overtrædelse af våbenloven. 

**

 

Tyveri af nødder udviklede sig til røveri

Et tyveri af en pose nødder i en dagligvarebutik på Nørre Allé i Aarhus endte med at blive til et røveri, da gerningsmanden blev aggressiv og truede personalet. 

En 26-årig mand kom omkring kl. 13.30 ind i butikken, hvor han tog posen med nødder og gik ud uden at betale for den. Han blev dog opdaget af personalet, der tog fat i ham for at få ham til at blive på stedet. Ifølge personalet blev manden nu aggressiv og forsøgte at vriste sig fri, mens han råbte trusler om, at han ville slå dem ihjel. 

Under tumulten blev en af medarbejderne ramt i hovedet af den 26-åriges albue. 

Det lykkedes personalet af tilbageholde manden og tilkalde politiet, der anholdt den 26-årige, som blev sigtet for røveri og trusler på livet. Han blev desuden sigtet for overtrædelse af våbenloven, da han havde en skruetrækker i lommen. 

Ingen af medarbejderne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

**

 

Aggressiv mand anholdt efter ophold på båd

En havnefoged kontaktede mandag kl. 15.35 politiet, da en beruset mand var gået ombord på en båd i Marselisborg Lystbådehavn og nægtede at forlade den. 

Da politiet kom frem, lå den 45-årige mand og sov på båden, og han var ikke videre tilfreds med betjentenes tilstedeværelse. Han ville i første omgang ikke gå fra stedet, men begyndte en større diskussion, selvom han fik at vide, at han var bortvist. 

Til sidst forlod han båden, men da han gik hen til betjentene og råbte adskillige skældsord af dem, endte han med at blive anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. 

**

Sigtet for vold mod togfører

En 16-årig ung mand endte mandag aften med at blive anholdt i et tog på Randers Station, efter han havde slået en togfører. 

Togføreren kontaktede politiet kl. 18.00 og fortalte, at en ung passager i toget havde slået hende to gange på hænderne, og at han nu havde låst sig inde på toilettet. 

Ifølge togføreren havde den 16-årig ikke købt billet - angiveligt fordi hans MobilePay ikke virkede. Da han lovede, at han ville få sin far til at betale for billetten via mobilbetaling, aftalte togføreren med ham, at hun ville komme tilbage lidt senere for at tjekke. 

Efter noget tid kom togføreren retur, men den 16-årige havde stadig ikke en billet. I stedet havde han gang i en længere telefonsamtale, og da han ikke var videre samarbejdsvillig, tog togføreren bødeblokken frem. 

Det gjorde angiveligt den unge mand sur, og ifølge togføreren klaskede han hende to gange over hænderne, så hun tabte bødeblokken. Herefter tilkaldte hun politiet, mens den 16-årige låste sig inde på toilettet. 

Han kom dog ud, da et par betjente bankede på og gav sig til kende, og han blev herefter anholdt og sigtet for vold mod en person i offentlig tjeneste. Efterfølgende blev hans forældre underrettet. 

**

 

Find My iPhone førte til mobiltyv

En 19-årig kvinde anmeldte mandag kl. 22.56, at hun havde fået stjålet sin mobiltelefon, som hun nu havde sporet via funktionen Find My iPhone. 

Mobiltelefonen var blevet stjålet, mens kvinden var i et supermarked i Jægergårdsgade i Aarhus, hvor hun havde lagt den i et kort øjeblik ved kassen. 

På overvågningen i butikken kunne personalet se, at en mand havde taget telefonen, som kvinden nu via gps-funktionen kunne se befandt sig ved en adresse på Aarhus Havn. 

En patrulje kørte til havnen hvor de traf flere personer, der sad ved et bord/bænkesæt. På bordet foran en 55-årig mand lå kvindens mobiltelefon, og da han blev konfronteret, erkendte han straks, at det var ham, der havde taget den. 

Han blev derfor anholdt og sigtet for tyveri, og den 19-årige fik sin telefon tilbage. 

**

 

Færdsel

Mandag kl. 7.09 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej i sydgående retning ved Hinnerup. Fem biler var involveret i et harmonikasammenstød. Ingen af de involverede kom umiddelbart noget til. 

Mandag kl. 6.00 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Aarhus N. En tagboks faldt af en bil og ramte en bagvedkørende bil ført af en 56-årig mand. Den 56-årige kom umiddelbart ikke til skade. Bilisten med tagboksen kørte videre fra stedet uden at give sig til kende. 

Mandag kl. 14.27 blev en 63-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Niels Brocks Gade i Randers C. 

Mandag kl. 15.03 skete der et færdselsuheld i krydset Finderupvej/Silkeborgvej i Aarhus C. En 51-årig kvindelig bilist kørte ud i krydset og ramte ind i en knallert ført af en 70-årig mand. Den 70-årige blev kørt til tjek på skadestuen, men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Den 51-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Mandag kl. 15.36 skete der et færdselsuheld ved krydset Pindstrupvej/Tjerrildvej ved Rønde. En 26-årig mand kørte ud i krydset på sin knallert og ud foran en bil ført af en 70-årig mand, som ikke kunne nå at undgå at ramme ind i knallerten. Knallertføreren blev kastet op på kølerhjelmen og endte på en mark. Han var ved bevidsthed på ulykkesstedet, men blev kørt til sygehuset, hvor han blev indlagt.  

Mandag kl. 20.49 skete der et færdselsuheld på Dalgas Avenue i Aarhus C. En bilist ramte ind i tre biler, der holdt parkeret i højre side af vejen. Herefter kørte bilisten fra stedet uden at give sig til kende. Ingen personer kom noget til. 

Mandag kl. 23.40 skete der et færdselsuheld på Viby Ringvej i Viby, hvor to biler ramte sammen og endte i midterrabatten. Da politiet kom frem, stod begge biler efterladt, og det er uvist, hvad der præcist var sket. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Eskilsagre i Nørager begået mellem fredag d. 20/5 kl. 6.00 og mandag d. 23/5 kl. 9.15
På Stålhøjen i Risskov begået mellem søndag d. 22/5 kl. 17.00 og mandag d. 23/5 kl. 9.00
På Trige Møllevej i Trige begået mandag d. 23/5 kl. 10.26
På Pinborgvej i Assentoft begået mandag d. 23/5 mellem kl. 8.00 og kl. 14.45
På Modesvej i Spentrup begået mandag 23/5 kl. 00.00
På Egeskovvej i Randers Nø begået mellem søndag d. 22/5 kl. 15.00 og mandag d. 23/5 kl. 16.00
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

27. februar 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. februar 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

26. februar 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 26. februar 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

25. februar 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 25. februar 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.