Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

6. juni 2019 13:02

Dom i usædvanlig sag om fremstilling af amfetamin på Fyn

En 42-årig mand fra Litauen er blevet idømt 13 års fængsel for fremstilling og salg af amfetamin samt besiddelse af skydevåben. Dommen blev torsdag afsagt ved Retten i Odense. I alt blev tre mænd dømt i sagen.

Den 42-årige litauer var den hovedtiltalte i den omfattende sag om både fremstilling og salg af amfetamin på Fyn. Ud over ham blev en 38-årig mand fra Polen idømt 7 års fængsel i sagen. Han blev dømt for besiddelse af både amfetamin og kokain, som blev fundet gemt forskellige steder i naturen omkring hans bopæl.
Desuden blev en 37-årig tyrkisk mand idømt 2 år og 6 måneders fængsel for at købe 330 gram kokain og 110 gram amfetamin med henblik på videresalg af den polske mand. 

Fremstillingen af amfetaminen fandt sted på to adresser i henholdsvis Harndrup og Søndersø på det nordvestlige Fyn. Den hovedtiltalte blev dømt for fremstilling af mindst 15,5 kg amfetamin. 
Ved anholdelsen i maj 2018 var han i besiddelse af 1,7 kg amfetamin.  I alt er han dømt for besiddelse af cirka 19 kilo amfetamin – en del af det var gemt af den dømte polak. 

Den 42-årige litauer blev også dømt for besiddelse af flere våben og ammunition under særligt skærpende omstændigheder – det vil sige på et offentligt sted.

”Der er tale om en udsædvanligt omfattende og grov sag – blandt andet fordi, der er sket fremstilling af amfetamin på dansk jord. Derfor er jeg meget tilfreds med, at Retten dømte ifølge min påstand i anklageskriftet”, siger specialanklager Klaus Lauridsen fra Fyns Politi.

Den dømte litauer og den dømt polak blev begge udvist af Danmark. Den tyrkiske mand blev betinget udvist af Danmark.
Den litauiske mand har anket sin dom, mens polakken og den tyrkiske mand begge udbad sig betænkningstid. 
 

Pressekontakt 

Kommunikationsrådgiver Sunniva Pedersen-Reng
Kommunikationsrådgiver Mads Boel
Pressetelefon: 9135 7902
E-mail: fyn-kommunikation@politi.dk

 

Læs mere om pressekontakt

16. april 2024

Fyns Politi

To mænd dømt for omfattende bedrageri

Mandag den 15. april 2024 blev to mænd idømt fængselsstraf for bedrageri og databedrageri ved retten i Svendborg. Dermed er tre personer blevet dømt i sagen om omfattende bedrageri, da en tredje gerningsmand blev dømt den 5. april 2024.

11. april 2024

Fyns Politi

Fyns Politi fjerner flere hunde på grund af groft uforsvarlig behandling

Flere hunde er af racen rottweilere er torsdag blevet fjerne fra en borger, da vedkommende ikke kunne tage vare på hundene. Der er tale om en 31-årig mand, der nu er sigtet for overtrædelse af dyrevelfærdsloven.

11. april 2024

Fyns Politi

Aktion ”Lommebamser” i Fyns Politi

Børn kan have brug for lidt ekstra tryghed, når de møder politiet i forbindelse med en voldsom eller ubehagelig hændelse. Derfor har Fyns Politi sat gang i aktion ”Lommebamse-ven”, som består i små hæklede og strikkede bamser, som både uniformerede patruljer og efterforskere kan benytte, når de rykker ud til en hændelse, hvor et barn er involveret og måske har brug for en ekstra ven at kramme. ​