Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

6. juni 2019 13:02

Dom i usædvanlig sag om fremstilling af amfetamin på Fyn

En 42-årig mand fra Litauen er blevet idømt 13 års fængsel for fremstilling og salg af amfetamin samt besiddelse af skydevåben. Dommen blev torsdag afsagt ved Retten i Odense. I alt blev tre mænd dømt i sagen.

Den 42-årige litauer var den hovedtiltalte i den omfattende sag om både fremstilling og salg af amfetamin på Fyn. Ud over ham blev en 38-årig mand fra Polen idømt 7 års fængsel i sagen. Han blev dømt for besiddelse af både amfetamin og kokain, som blev fundet gemt forskellige steder i naturen omkring hans bopæl.
Desuden blev en 37-årig tyrkisk mand idømt 2 år og 6 måneders fængsel for at købe 330 gram kokain og 110 gram amfetamin med henblik på videresalg af den polske mand. 

Fremstillingen af amfetaminen fandt sted på to adresser i henholdsvis Harndrup og Søndersø på det nordvestlige Fyn. Den hovedtiltalte blev dømt for fremstilling af mindst 15,5 kg amfetamin. 
Ved anholdelsen i maj 2018 var han i besiddelse af 1,7 kg amfetamin.  I alt er han dømt for besiddelse af cirka 19 kilo amfetamin – en del af det var gemt af den dømte polak. 

Den 42-årige litauer blev også dømt for besiddelse af flere våben og ammunition under særligt skærpende omstændigheder – det vil sige på et offentligt sted.

”Der er tale om en udsædvanligt omfattende og grov sag – blandt andet fordi, der er sket fremstilling af amfetamin på dansk jord. Derfor er jeg meget tilfreds med, at Retten dømte ifølge min påstand i anklageskriftet”, siger specialanklager Klaus Lauridsen fra Fyns Politi.

Den dømte litauer og den dømt polak blev begge udvist af Danmark. Den tyrkiske mand blev betinget udvist af Danmark.
Den litauiske mand har anket sin dom, mens polakken og den tyrkiske mand begge udbad sig betænkningstid. 
 

Pressekontakt 

Kommunikationsrådgiver Sunniva Pedersen-Reng

 

E-mail: fyn-kommunikation@politi.dk

Pressetelefon: 9135 7902 

Læs mere om pressekontakt

Flere nyheder

29. marts 2023

Fyns Politi

17-årig mand anholdt i forbindelse skudafgivelse i går aftes

Fyns Politi har anholdt en 17-årig mand fra Århus Kommune i forbindelse med en afgivelse af skud på Strandvejen i Seden i Odense i går aftes kl 21.30. Den anholdte fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Odense netop nu.

24. marts 2023

Fyns Politi

Aktion mod vanvidsbilisme - 7 biler beslaglagt og 8 personer sigtet

Fyns Politi har i dag den 24. marts 2023 gennemført en aktion mod vanvidsbilisme. Aktionen har haft fokus på at beslaglægge biler, der har været brugt til drifting og/ eller kap- og væddeløbskørsel. De 7 biler er beslaglagt på Fyn og i Jylland. 8 personer er sigtet i sagen.

22. marts 2023

Fyns Politi

Mand dømt for mere end 160 tilfælde af seksuelle overgreb mod børn og unge

En 59-årig mand fra Middelfart kommune er i dag ved Retten i Odense idømt 8 års fængsel for besiddelse af en større mængde børneporno og for mere end 160 forhold om seksuelle overgreb mod børn og unge via grooming på forskellige sociale medier og chatfora. Manden blev desuden idømt et kontaktforbud.

Forslag