Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

7. juli 2020 08:56

Fyns Politi: Efterforskningen er i fuld gang

Fyns Politi efterforsker intensivt skudsagen fra den 24. juni i Vollsmose, hvor en 31-årig mand blev dræbt og en anden 31-årig mand hårdt såret.

Det er ikke meget Fyns Politi har kunnet melde ud til offentligheden om den igangværende efterforskning af skudsagen i Vollsmose, som kostede en 31- årig mand livet og efterlod en anden 31-mand hårdt såret. Årsagen er, at efterforskningen er krævende og kompleks.
 
- Vi er helt bevidste om, at der er et pres for at vi holder medier og offentlighed orienterede i den her sag, men vi må også bare konstatere, at efterforske en drabssag i et miljø som det, vi har med at gøre her, det er tungt og komplekst. Vores højeste prioritet er at finde og stille gerningsmanden eller -mændene til ansvar i den her sag, men for at det skal lykkes, er vi nødt til at holde kortene tæt til kroppen, forklarer vicepolitiinspektør Richardt Jakobsen. 

 

Dykkere i åen

Fyns Politi har torsdag og fredag i sidste uge haft dykkere fra forsvaret i en å nær Vollsmose, ligesom hunde har afsøgt vandkanten langs åen. 

- en del af efterforskningen pegede os i sidst uge i retning af åen, og derfor har vi haft hjælp til at afsøge den. Af efterforskningsmæssige hensyn kan jeg på nuværende tidspunkt ikke fortælle, om vi har fundet noget, men blot bekræfte, at vi har været der, og at det er i relation til skudsagen.

Efterforskning kører ad flere spor, og et af de spor har fokus på de tekniske spor i sagen.  Richardt Jakobsen fortæller: - Når vi arbejder i et miljø, hvor der ikke er særligt mange, der har lyst til at tale med os, så bliver de tekniske spor vigtige elementer i efterforskningen. Det er et tidskrævende arbejde, som vi fortsat er i gang med, og som vi derfor heller ikke kan sige noget om i øjeblikket, andet end vi stadig er meget interesserede i relevant video eller tips fra beboere i området, som måtte ligge inde med noget på fx deres telefon. 

Endelig er Fyns Politi fortsat i gang med afhøringer og genafhøringer. 

 

Vi beder om tålmodighed

- Vi melder alt det ud, vi kan og som er forsvarligt i forhold til vores efterforskning – det er bare ikke særligt meget lige nu. Hvis vi siger for meget nu, kan det koster os dyrt i den anden ende ved enten at ødelægge efterforskningsspor eller i bedste fald at besværligøre det. Derfor er vi meget påpasselige. Det beklager vi, men det er nødvendigt.

 

 

Visitationszone, tryghed, forebyggelse

Samtidigt med efterforskningen har Fyns Politi bl.a. oprettet visitationszone i området omkring Vollsmose og Korsløkke. Her er der pr 7. juli fundet følgende:
- 13 knive
- 11 peberspray
- 4 boldtræ
- 2 hjulnøgler
- 1 jernrør
Ydermere er der afleveret to ældre, rustne pistoler. Både visitationszone og skærpet strafzone er gældende til den 16. juli kl 15.00

Fyns Politi fortsætter i den kommende tid den ekstra tryghedsskabende patruljering i Vollsmose ligesom Fyns Politi har et rigtig godt samarbejde med Odense Kommune om forskellige mere langsigtede forebyggende tiltag.


Pressekontakt

Charlotte Nyborg

E-mail:cny001@politi.dk

 

Sunniva Pedersen-Reng

E-mail:spe062@politi.dk

 

Pressetelefon: 9135 7902 

 

Læs mere om pressekontakt

Flere nyheder

28. september 2020

Fyns Politi

Status på alvorlig færdselsulykke i Odense fredag

Årsagen til den meget voldsomme bilulykke på Østerbro i Odense, der kort før klokken 22 fredag aften kostede to mennesker livet, er endnu ikke endelig afklaret. Politiet formoder, at bilisten mistede herredømmet over bilen, men først når bilinspektøren har afsluttet sine undersøgelser, vil årsagen til ulykken bliver endeligt fastslået.

25. september 2020

Fyns Politi

Mand anholdt og sigtet for medvirken til manddrab i Vollsmose

Fyns Politi har fredag formiddag anholdt en 25-årig mand fra Odense, der er blevet sigtet for medvirken til manddrab i Egeparken den 24. juni 2020, hvor en 31-årig borger fra Vollsmose blev dræbt.

18. september 2020

Fyns Politi

Politi: Udvis ansvarlighed - det er nu, det gælder

Nye Corona-restriktioner har ramt flere dele af Danmark, fordi smittekurven er stødt stigende. I denne omgang er Fyns Politikreds gået fri, men skal vi slippe for yderligere restriktioner, så er det nu, der for alvor skal gøres en indsats. Og det gælder os alle.