Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

8. december 2020 14:13

Ophævelse af skærpet strafzone og visitationszone i Vollsmose i Odense

Fyns Politis politidirektør, Arne Gram har besluttet ikke at forlænge den skærpede strafzone og visitationszonen i Vollsmose i Odense, når den udløber i dag, tirsdag den 8. december 2020 klokken 15.00.

Den skærpede strafzone og visitationszonen blev oprettet lørdag den 14. november 2020 efter der fredag den 13. november og lørdag den 14. november var afgivet flere skud i Vollsmose. 
Der er ikke meldt om nogen tilskadekomne i forbindelse med skyderierne, som politiet formoder hænger sammen med en konflikt, der fra tid til anden blusser op mellem grupperinger i området. 

De to zoner skulle forhindre utryghedsskabende kriminelle handlinger i området. Det er politiets vurdering, at der i de forløbne uger ikke har været hændelser, der giver anledning til en forlængelse.

”Selv om vi nu nedlægger både den skærpede strafzone og visitationszonen, så vil jeg gerne sende et klart og tydeligt signal til de kriminelle grupperinger i området: Borgernes tryghed og sikkerhed har vores fulde og udelte fokus. Vi kan og vil ikke acceptere, at kriminelle skal sætte dagsordenen. Derfor vil vi fortsætte med at holde et meget skarpt øje med, hvad der foregår – og bliver borgernes tryghed og sikkerhed igen sat på spil i Vollsmose og Korsløkke, så vil jeg ikke tøve at bringe alle relevante værktøjer i anvendelse for at borgerne kan være trygge og færdes sikkert, hvor de bor og arbejder”, siger politidirektør Arne Gram.

 

Der er foretaget 166 visitationer i perioden 15. november til 8. december 2020, som har medført 25 sigtelser:

Fornærmelig tiltale mod polititjenestemand - 2
Spirituskørsel - 1
Motordr. køretøj, euf. stoffer uden recept - 5
Kørsel uden førerret - 2
Kørsel i frakendelsestid - 1
Lov om euforiserende stoffer - 9
Retsplejeloven, nægter at opgive navn - 1
Våbenloven, i øvrigt - 1
Knivloven, §1, kniv på offentligt tilgængeligt sted - 1
Knivloven, i øvrigt - 1
Sikring af den offentlige orden mv. - 1

 

Følgende er fundet i visitationszonen i perioden 15. november til 8. december 2020:


1 Browning pistol (9mm) med
1 magasin med 9mm ammunition
1 kniv, 9cm
1 strømpe med 24 stk. 7,62x25mm og 1 stk. 9mm ammunition
1 steak kniv
1 stanleykniv
1 kokkekniv med knivblad på 20cm
1 hobbykniv
1 peberspray
 

Pressekontakt

Charlotte Nyborg

E-mail:cny001@politi.dk

 

Sunniva Pedersen-Reng

E-mail:spe062@politi.dk

 

Pressetelefon: 9135 7902 

 

Læs mere om pressekontakt

Flere nyheder

15. januar 2021

Fyns Politi

Kontrol af varebiler - masser af fejl, mangler og rod i papirerne

Fyns Politi havde torsdag kontrol af varebiler i og omkring motorvejen ved Nyborg. Og resultatet var nedslående: Af de 16 varebiler, der blev stoppet, havde 12 fejl, mangler og/eller rod i papirerne.

14. januar 2021

Fyns Politi

Medbragte kniv i retten og fik straksdom

En 44-årig mand fik onsdag en straksdom for at medbringe en kniv ind i Retten i Odense. Kniven blev opdaget i sikkerhedskontrollen, da manden tirsdag var på vej ind i retten i Odense, hvor manden skulle have behandlet en anden sag om butikstyveri, besiddelse af kniv samt en mindre sag om euforiserende stoffer.

13. januar 2021

Fyns Politi

21-årig mand varetægtsfængslet for drab i Vollsmose på tilfældig mand

En 21-årig mand er onsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger i et grundlovsforhør ved Retten i Odense. Han er sigtet for den 24. juni 2020 at have skudt og dræbt en 31-årig mand ud for Egeparken i Vollsmose. Den dræbte befandt sig tilfældigvis i skudlinjen under en skudveksling mellem to stridende grupperinger i området.