Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

22. oktober 2019 09:10

Sag om omfattende bedrageri primært mod ældre for retten

Tre mænd står i dag, tirsdag anklaget ved Retten i Svendborg i en omfattende sag om internetbedrageri mod en lang række borgere. Sagens anklageskrift omfatter knap 100 forhold af bedrageri eller forsøg på bedrageri for tilsammen mere end en million kroner. Bedrageriet er især gået ud over ældre kvinder.

I den første række af forhold tilbage fra 2016 er der tale om, at gerningsmændene har taget kontakt til tilfældige personer og ”lånt” sig adgang til den forurettedes mobilpay-adgang ved at sige, at de havde glemt deres hævekort, men at de ville overføre penge til den forurettedes mobilpay, og derved fået den forurettede til at betale sig penge. Når den forurettede så tjekkede, om der var overført penge via mobilpay, aflurede gerningsmændene den forurettedes koder til mobilpay, således at gerningsmændene herefter havde fri adgang til at bruge den forurettedes mobilpay-adgang.

I lyset af at der var flere sager om svindel af ovennævnte type, skærpede bankerne på et tidspunkt sikkerheden for anvendelse af mobilpay – og gerningsmændene ændrede herefter metode. 
De gik over til systematisk at lede på Krak efter telefonnumre, hvor navnet indikerede, at der var tale om en ældre borger, navnligt ældre kvinder. Den forurettede blev herefter ringet op af gerningsmændene der oplyste at være fra NETS eller Danske Bankers Fælles Sikkerhedssystem. De fortalte derefter, at der foregik mistænkelige transaktioner på den forurettedes konto, hvorfor den forurettede blev bedt om at oplyse person- og bankoplysninger. Disse oplysninger anvendte gerningsmændene derefter til at hæve penge på den forurettedes konto. Der er i tale om en meget lang række af hævninger, der tilsammen løber op i mere end en million kroner. I et enkelt tilfælde foregik der hævninger for ialt 300.000 kroner fra den samme konto.

Sagen er berammet over 15 dage ved Retten i Svendborg. Der er indkaldt omkring 134 vidner i sagen, hvor gerningsperioden strækker sig fra 2016 til 2019. De fleste forhold i anklageskriftet er begået på Fyn, men der er også tale om sager fra andre dele af landet. Fyns Politi har derfor fået hjælp i efterforskningen fra andre politikredse og fra politiets Landsdækkende center mod it-relateret økonomisk kriminalitet, LCIK.

Det forventes dom i slutningen af februar 2020.

Pressekontakt 

Kommunikationsrådgiver Sunniva Pedersen-Reng
Kommunikationsrådgiver Mads Boel
Pressetelefon: 9135 7902
E-mail: fyn-kommunikation@politi.dk

 

Læs mere om pressekontakt

16. april 2025

Fyns Politi

Fyns Politi styrker den politimæssige tilstedeværelse i Munkebo

Fra 1. maj 2025 styrker Fyns Politi den politimæssige tilstedeværelse i Munkebo i Kerteminde kommune. To betjente vil derfor have base i Munkebo Bycenter to dage om ugen.

15. april 2025

Fyns Politi

Betjent fra Fyns Politi, der er tiltalt i en straffesag, er ikke på arbejde længere

I midten af marts 2025 blev en betjent ved Fyns Politi tiltalt i en alvorlig straffesag om bl.a. ulovlige opslag i politiets systemer og videredeling af fortrolige oplysninger.

4. april 2025

Fyns Politi

Fire mænd idømt fængsel. Tre af dem idømt udvisning for bestandigt

De fire mænd blev den 24. marts dømt skyldige i forsøg på at sprænge 4,4 kg sprængstof i en opgang på Nyborgvej den 30. december 2023 i Odense. Nu har retten taget stilling til strafudmålingen.