Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

22. september 2023 16:31

Fyns Politi indfører visitationszone i Vollsmose, Korsløkkeparken, Tornbjerg og områder omkring i Odense

Politidirektør Arne Gram, Fyns Politi meddeler, at der oprettes visitationszone i Vollsmose, dele af Korsløkkeparken, Tornbjerg og områder omkring i Odense fra fredag den 22. september 2022 klokken 1700. Beslutningen er truffet i forlængelse af en sprængning den 22. september 2023 på Bredagerløkken i Odense og et skyderi den 19. september 2023 mod en personbil også i Odense.

Formålet med visitationszonen er at forhindre fremtidige utryghedsskabende kriminelle handlinger og dermed styrke trygheden i området.

- Vi ser med stor alvor på de episoder, der har fundet sted i Odense gennem det seneste stykke tid. Nu opretter vi visitationszone, og får dermed mulighed for at lægge ekstra pres på de personer, vi mistænker for at begå grov kriminalitet i det offentlige rum, siger politidirektør Arne Gram. Og fortsætter:  - Jeg har fuld forståelse for, at det, vi har været vidner til gennem det seneste stykke tid, har skabt utryghed blandt helt almindelige borgere, og det skal vi selvfølgelig til livs så hurtigt som muligt.

Visitationszonen gælder foreløbig frem til fredag den 6. oktober 2023 kl 1700. Der vil her være mulighed for forlængelse af visitationszonen, som gælder 24 timer i døgnet.

Læs evt. mere om sprængningen på Bredagerløkken i pressemeddelelse her

Om visitationszonen:

Visitationszonen gælder 24 timer i døgnet i hele perioden. Den giver politiet udvidede rettigheder til at visitere personer og køretøjer inden for zonens område. Skønner politiet det nødvendigt, kan visitationszonen forlænges. 

 

Visitationszonen er afgrænset inden for følgende område:

Nord for Haveforeningen Martinsminde/Hindehøjen, mod øst langs Odense Å og Staupudevej videre ad Grevenlundsvej til Niels Bohrs Allé videre ad Øster Ringvej til Ørbækvej, ad Ørbækvej mod nordvest til Niels Bohr Allé videre ad Niels Bohrs Allé mod vest videre ad Niels Bohrs Allé mod nord videre ad Gørtlervej til Stærmosegårdsvej, ad Stærmosegårdsvej  mod vest til Rødegårdsvej, ad Rødegårdsvej mod nord til Østerbæksvej, ad Østerbæksvej mod nordøst, videre ad Ejby Møllevej mod nord til Skt. Jørgens Gade, ad Åsumvej mod øst til Ejbygade og ad Ejbygade mod nord til nord for Haveforeningen Martinsminde/Hindehøjen. Der henvises vedhæftede kortmateriale.

Der henvise i øvrigt til afgørelsen og kortet over området:
Kort over visitationszone
Afgørelse om visitationszone


Baggrunden for den geografiske udstrækning af zonerne:

Baggrunden for den geografiske udstrækning er blandt andet, at de implicerede personer har tilknytning til grupperinger, som er særdeles mobile og hele tiden flytter sig, ligesom de har tilholdssted forskellige steder. Hvis politiet skal have mulighed for at foretage visitationer for ulovlige våbenbesiddelser, skal dette kunne ske både i umiddelbar nærhed af de kendte aktuelle adresser og opholdssteder, men også i et større afgrænset område, hvor der har været flere konkrete episoder.

Pressekontakt 

Kommunikationsrådgiver Sunniva Pedersen-Reng
Kommunikationsrådgiver Mads Boel
Pressetelefon: 9135 7902
E-mail: fyn-kommunikation@politi.dk

 

Læs mere om pressekontakt

20. november 2024

Fyns Politi

Flere personer dømt i sag om euforiserende stoffer, våben og frihedsberøvelse

Tre personer - en kvinde og to mænd - alle fra Odense Kommune, er i går ved Retten i Odense dømt i en sag omhandlende bl.a. besiddelse af euforiserende stoffer, våben og frihedsberøvelse begået i foråret 2024.

20. november 2024

Fyns Politi

47-årig mand fremstilles i grundlovsforhør sigtet for bedrageri af ældre borgere

Den 47-årige blev anholdt og sigtet tirsdag den 19. november 2024 efter flere tilfælde af kontaktbedrageri. Han fremstilles i grundlovsforhør ved retten i Odense klokken 12.30 den 20. november 2024.

13. november 2024

Fyns Politi

Kredsrådet i Fyns politikreds sætter fokus på børn og unges færden på sociale medier og risikoen forbundet med det

Fyns Politi og de 10 kommuner i Kredsrådet sætter fokus på børn og unges digitale risikoadfærd. Det kan nemlig have alvorlige konsekvenser for børn og unge, som oftest slet ikke selv er klar over, at de risikerer at blive indblandet i kriminalitet.