Spring til hovedindhold

Forslag

Camilla nørder jura for Københavns Politi

"Jeg hjælper med at finde praktiske og juridisk holdbare løsninger for politiet."

Camilla fra ledelsessekretariat

Hvem er du, og hvad laver du i politiet?

Jeg er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet og blev ansat i Justitsministeriet direkte efter studiet. I Justitsministeriet arbejdede jeg 7 år med udlændingeret, før jeg i 2018 besluttede mig for at prøve kræfter med nye retsområder i den juridiske afdeling i Københavns Politi

Kort fortalt understøtter jeg og mine nærmeste kolleger alle dele af Københavns Politi med juridisk sparring. Det omhandler alt fra at udarbejde oplæg og notater til politikredsens øverste ledelse til at deltage i projektgrupper på nye retstiltag og ny lovgivning, for eksempel  på området vedrørende nattelivszoner. Vi udarbejder også bidrag til besvarelser af folketingsspørgsmål og høringer, vi svarer på henvendelser fra borgerne samt behandler klage-, erstatnings- og aktindsigtssager. 

Jeg beskæftiger mig særligt med alt om biler. Det kan være alt fra sparring om vejsagsbehandling og sager om parkering til ulempe til juranørderi omkring reglerne for vanvidskørsel, sikrede rettigheder i køretøjer, og hvordan vi praktisk håndterer indbragte køretøjer.

 

Hvordan hjælper dine kompetencer politiet på gaden?

Mine kolleger og jeg hjælper med at finde praktiske og juridisk holdbare løsninger for, hvordan politiets forskellige operative opgaver udføres bedst muligt, blandt andet ved at have et blik på, hvordan alle de mange dele af Københavns Politi spiller sammen. Her er covid-19-perioden et godt eksempel. I Københavns Politi oprettede vi et juridisk beredskab, som jeg var en del af. Her kunne de vagthavende politifolk  kontakte os døgnet rundt og få hjælp til at navigere i de mange skiftende regler og lovsæt, som der var på det tidspunkt. 

 

Hvordan har din vej været ind i politiet?

Jeg havde hørt godt om min nuværende afdeling fra tidligere kolleger i Justitsministeriet, og jeg valgte derfor at søge, selvom jeg egentlig var ret begejstret for min daværende stilling. Efter store overvejelser og gode drøftelser med en nabo og nu kollega besluttede jeg at takke ja til stillingen, hvor jeg begyndte den 1. oktober 2018 – og jeg har ikke fortrudt det.

 

Hvornår har du været mest stolt eller glad i dit arbejde?

Når jeg har hjulpet en kollega. Det, jeg er mest stolt af ved mit arbejde, er sammenholdet blandt alle ansatte – uanset faggrupper – i Københavns Politi. Det kan virkelig mærkes i min hverdag, at vi alle arbejder sammen mod et stærkere, dygtigere og bedre politi. 

 

Hvornår begyndte du at overveje at søge job i politiet? Og hvorfor?

Efter mange år med udlændingeret i Justitsministeriet og Udlændinge- og Integrationsministeriet overvejede jeg i 2018, om jeg skulle afprøve mine juridiske kompetencer på andre retsområder. Da jeg havde hørt, at jeg som jurist i Københavns Politi ville få indsigt i mange forskellige sagstyper og retsområder, sprang jeg til. 

 

Hvad er det bedste ved at arbejde i politiet?

Jeg kan godt lide, at der i politiet er en dynamisk hverdag, ordentlighed, høj faglighed og et godt sammenhold. Jeg trives ved det høje tempo og den uforudseelighed, der ligger i at arbejde i en så stor politikreds, som Københavns Politi. Det er omskifteligt, højaktuelt og samfundsrelevant, og man føler, at ens arbejde gør en forskel i samfundet.

 

Du kan også møde Maiken, der arbejder med personalejura i Rigspolitiet. 

 

Vil du også bruge dine kompetencer for politiet?

Tjek her, om der er ledige stillinger.

Se ledige stillinger