Hvem er du, og hvad laver du i politiet?
Jeg er psykolog i Rigspolitiets psykologtjeneste, hvor jeg primært arbejder med støttende samtaler med politifolk, der tidligere har oplevet noget voldsomt, supervision af medarbejdere samt psykologiske debriefinger af patruljer, der netop har været ude ved en voldsom hændelse.
Derudover gennemfører jeg statustjek med betjente i beredskabet, varetager psykologtjenestens akuttelefon, samarbejder med HR-afdelingerne i politikredsene, rådgiver ledelse og står for diverse faglige oplæg
Hvordan hjælper dine kompetencer politiet på gaden?
I psykologtjenesten arbejder vi med at klæde politifolkene på til de mentale krav, deres arbejde kan udsætte dem for og til at hjælpe dem med at ”komme ned igen” efter en voldsom eller krævende hændelse. Formålet med dette er, at hændelserne kommer om i rygsækken på en god måde, så vores politikolleger igen kan fungere – både privat og på gaden.
Hvordan har din vej været ind i politiet?
Jeg så opslaget i efteråret 2021 og tænkte ”wow, det lyder spændende!”. Det var en stilling, hvor jeg ville komme helt tæt på dem, der har behov for hjælp, hvilket præcis var det, jeg ønskede at arbejde med.
Hvornår har du været mest stolt eller glad i dit arbejde?
Der er mange anledninger til at være glad i mit arbejde, for eksempel når jeg får den umiddelbare feedback fra dem, jeg sidder med. På andre tidspunkter kan jeg glæde mig over den udvikling, individet eller gruppen, som jeg arbejder med, gennemgår over tid.
Og så er det nu en anden oplevelse at høre en politisirene og se en politibil, det er lige pludseligt blevet en af ”vennerne”, der suser forbi, og jeg får helt lyst til at vinke til dem. Og så gør det heller ikke noget, at mine børn synes, det er spændende, at jeg er arbejder i politiet – selvom de lige skulle affinde sig med, at jeg ikke er rigtig politibetjent.
Hvad er det bedste ved at arbejde i politiet?
Opgaverne som psykolog i Rigspolitiets psykologtjeneste er fyldt med mening. Vi er med til at gøre en forskel, før psykologiske belastninger udvikler sig uhensigtsmæssigt, og så er vi også med, når det er rigtig svært.
Der har tidligere været talt om en kultur i politiet, hvor man ikke talte særligt meget om de voldsomme hændelser, man oplevede i sit arbejde. Der er sket en stor ændring til nu, hvor der i større omfang er en parathed og villighed til at fortælle om det, man har oplevet, og et ønske om at komme videre. Det er en udvikling, jeg er glad for at bidrage til.
Du kan også møde Alexander, der arbejder med at rekruttere de rette hoveder til politiet.
Vil du arbejde i politiet?
Jobopslag for ledige stillinger finder du på politiets jobportal. Når du klikker på knappen nedenfor, åbner job.politi.dk i et nyt vindue.
Ledige stillinger