Hvem er du, og hvad laver du i politiet?
Jeg er uddannet jurist og arbejder som anklagerfuldmægtig i Midt- og Vestsjællands Politi. Konkret arbejder jeg med at vurdere, om der skal rejses tiltale i diverse straffesager, og om sagerne dermed skal føres i retten, eller om sagerne skal afsluttes, for eksempel hvis jeg ikke vurderer, at beviserne vil føre til en dom i retten. Det kan også være, at jeg vurderer, at politiet skal efterforske sagerne yderligere. I sådanne tilfælde sender jeg sagerne retur til politiet og beder dem undersøge forholdene yderligere.
Når jeg ikke sidder ved mit skrivebord, er jeg i retten, hvor jeg som anklager fører de sager, der skal i retten. Min vigtigste rolle i retten er at fremlægge politiets beviser, så retten kan tage stilling til, om den tiltalte er skyldig. I den forbindelse skal jeg også redegøre over for retten, hvilken straf jeg mener, at den tiltalte bør få.
Hvordan har din vej været ind i politiet?
Som barn og frem til jeg var omkring 19 år gammel, drømte jeg om at blive politibetjent, men med adgangskravet på 21 år kom jeg væk fra den drøm, da jeg gerne ville starte direkte på studie. Jeg tog i stedet beslutningen om at søge ind på psykologistudiet, fordi jeg tænkte, at jeg senere hen kunne finde vej ind i politiet, hvis jeg uddannede mig inden for retspsykologi. Dengang var det område dog ikke rigtigt eksisterende, og jeg indså hurtigt, at det var bedre at læse jura, hvis jeg gerne ville tage en uddannelse, der kunne bruges i politiet.
Da jeg blev færdiguddannet jurist i 2019, gik jeg i gang med at træne op til Politiskolen, men på grund af en rygskade måtte jeg stoppe igen. Den dag i dag kan jeg godt stadig sende lange blikke efter de blå blink og drømme om at blive politibetjent, men heldigvis er jeg som anklager landet i en stilling, hvor jeg kan kombinere både min interesse for jura og "de blå blink". Det er en kæmpe fornøjelse.
Hvornår har du været mest stolt eller gladest i dit arbejde?
Jeg er mest stolt af og glad for mit arbejde, når sagerne finder deres afslutning i retten, og alt er gået, som jeg forventede. Man kan nemt have en idé oppe i hovedet om, hvordan sagen vil forløbe i retten, men det er ikke altid, det går som tænkt. Derfor er det for mig de sager, hvor det hele går op i en højere enhed, der er de fedeste.
Hvornår begyndte du at overveje at søge job i politiet? Og hvorfor?
Jeg har nok altid vidst, at jeg ville arbejde med politi, mennesker og strafferet på den ene eller anden måde, men det var først på jurastudiet, at jeg rigtigt stiftede bekendtskab med strafferet og fandt ud af, at det var den vej, jeg skulle gå.
Det giver værdi og energi at have et job, hvor jeg kan bidrage til sagernes fremdrift, og hvor min personlige indsats har betydning for andre mennesker - det være sig både mine kollegaer, men også den tiltalte, de forurettede og vidnerne.
Du kan også møde Kåre, der underviser vores politistuderende i samfundsvidenskab
Vil du arbejde i politiet?
Jobopslag for ledige stillinger finder du på politiets jobportal. Når du klikker på knappen nedenfor, åbner job.politi.dk i et nyt vindue.
Ledige stillinger