Hvem er du, og hvad laver du i politiet?
Jeg er uddannet cand.jur. og arbejder til daglig hos Nordsjællands Politi, hvor jeg er med til at styrke indsatsen i sager om vold i nære relationer, voldtægt, stalking og æresrelaterede forbrydelser.
Meget tidligt i forbindelse med mit arbejde som jurist konstaterede jeg to væsentlige ting om mig selv. Dels er jeg optaget af, at sagsforholdene skal være ordentlige og retfærdige, og dels anerkender jeg, at i mange tilfælde er jura ikke nok. For at lykkes med et fagligt ærinde, fx behandlingen af en straffesag, må vi også orientere os imod det relationelle. Jeg har derfor, ud over uddannelsen som jurist, en master i konfliktmægling med fokus på konfliktforståelse, forhandling og mægling.
Hvordan har din vej været ind i politiet?
Jeg havde som nyuddannet jurist også en drøm om at blive politibetjent. Det er et betydningsfuldt arbejde, som fortjener stor respekt - og som skal forvaltes med ordentlighed, og det ville jeg gerne. Efter fire års arbejde som jurist, søgte jeg derfor ind på politiuddannelsen, og da jeg efter grundige overvejelser stoppede igen, håbede jeg på, at der en dag ville være en stilling ved politiet, jeg ville være interesseret i og kunne søge uden en politiuddannelse. Det kom der, og den stilling er jeg i nu.
Hvordan hjælper dine kompetencer politiet på gaden?
Den type af sager, jeg sidder med, er kendetegnet ved, at sagsbehandlingen indebærer at skulle belyse psykologiske og sociale faktorer i de konkrete gerningssituationer. Det kan fx være intentionerne bag en bestemt adfærd, seksuel motivation og krise- og traumereaktioner. Den del af politifagligheden er jeg med til at løfte gennem fx efter- og videreuddannelse for kollegerne i beredskabet, så politiet på gaden bedre kan indsamle informationer til en straffesag og hjælpe borgerne i den pågældende situation.
Hvornår har du været mest stolt eller gladest i dit arbejde?
Det betyder meget for mig at arbejde med vigtige sager ved en vigtig samfundsinstitution som politiet. Her bliver jeg særligt stolt, når borgerne oplever sig hørt og respekteret - og mødt med neutralitet og tillid - uagtet udfaldet af deres sag. Det kan fx være i overgrebssager, hvor vi lykkes med at samle information, så tiltale bliver rejst, og tiltalte bliver dømt. Det kan også være, når vi lykkes med den relationelle del af arbejdet, hvor forurettede giver udtryk for, at vedkommende har haft en tryg oplevelse med politiet - så bliver det ikke bedre.
Du kan også møde Josefine, der arbejder som anklager hos Midt og -Vestsjællands Politi
Vil du arbejde i politiet?
Jobopslag for ledige stillinger finder du på politiets jobportal. Når du klikker på knappen nedenfor, åbner job.politi.dk i et nyt vindue.
Ledige stillinger