Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

21. marts 2019 12:00

13 personer anholdt i forbindelse med organiseret berigelseskriminalitet

Det politimæssige efterforskningsfællesskab Særlig Efterforskning Øst (SEØ) har i tæt samarbejde og koordination med Københavns Vestegns Politi og Københavns Politi anholdt 13 personer på to steder, et i Københavns Vestegns Politikreds og et i Københavns Politikreds. Det er sket torsdag formiddag den 21. marts 2019.

Anholdelserne er sket på baggrund af en målrettet og intensiv efterforskning mod en større gruppe af såkaldte omrejsende kriminelle, der har forøvet organiseret tyveri- og indbrudskriminalitet primært i det storkøbenhavnske område. 

Det ene sted, politiet kom ud, var flere af de anholdte i gang med at pakke tyvekoster ned til forsendelse ud af landet. Der er i vid udstrækning tale om stjålne dyre cykler og dyrt el- og batteridrevet værktøj. Cyklerne er primært stjålet i det storkøbenhavnske område, og værktøjet er stjålet ved tyveri fra håndværkerbiler også primært i Storkøbenhavn. 

”Det er en alvorlig og omfattende sag om organiseret berigelseskriminalitet, som vi nu har slået ned på. Det er et område, vi har stort fokus på at bekæmpe,” siger leder af SEØ, politiinspektør Torben Svarrer. 

I forbindelse med efterforskningen af sagen har politiet beslaglagt en lang række tyvekoster til en anslået værdi af cirka 4 - 5 millioner kroner. Politiet er allerede i færd med at udlevere stjålne genstande til de rette ejere, som har haft anmeldt tyveri af disse til politiet. 

Under dagens anholdelsesaktion blev der ved Københavns Hovedbanegård standset en bus, der sættes i forbindelse med sagen. Bussen skulle afhente de tyvekoster, som var i færd med at blive pakket på lokationen i Københavns Vestegns Politikreds. I bussen var der passagerer, som ikke kan sættes i forbindelse med sagen, men der fandt også en anholdelse sted af en person med relation til bussen.

 

De anholdte forventes fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Glostrup i morgen, fredag den 22. marts 2019. 

Henvendelser i anledning af sagen kan rettes til politiinspektør Torben Svarrer via Københavns Politis pressetelefon, 3521 9260.

 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

18. april 2024

Københavns Politi

Seks anholdt for røveri bedrageri og tricktyveri i det københavnske natteliv

Efter længere tids efterforskning af en række røverier, tricktyverier og databedragerier har Københavns Politi anholdt seks mænd. De vil i morgen blive fremstillet i grundlovsforhør.

18. april 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.

17. april 2024

Københavns Politi

Omfattende efterforskning af brandårsagen på Børsen

Københavns Politi har iværksat en omfattende efterforskning for at afdække brandårsagen på Børsen. Det er en kompliceret proces, og der kan gå flere måneder, før der kan foreligge svar.