Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

28. september 2021 12:18

24-årig mand idømt 10 års fængsel for at planlægge terrorangreb


Retten på Frederiksberg har i dag idømt en 24-årig mand 10 års fængsel. Han er fundet skyldig i at planlægge et eller flere terrorangreb et sted i Danmark eller i udlandet.

Efter den 30. april 2020 at have købt et skydevåben, to magasiner og 50 patroner blev en dengang 23-årig mand anholdt og sigtet for forsøg på terrorisme. Manden, der er fra Københavnsområdet, har siden siddet varetægtsfængslet, og i dag blev han i Retten på Frederiksberg idømt 10 års fængsel, ligesom han blev frakendt sin danske indfødsret og udvist med indrejseforbud for bestandigt.

»Det er alvor, når vi har med en person at gøre, der anskaffer sig våben og ammunition med den hensigt at udføre et eller flere terrorangreb. Det har retten også markeret ved at udmåle en straf på 10 års fængsel, og det er jeg tilfreds med,« siger senioranklager Marie Petersen fra Anklagemyndigheden ved Københavns Politi.

Den 24-årige mand er tiltalt og dømt efter den såkaldte terrorparagraf - straffelovens § 114, stk. 1, nr. 1, 2 og 6, jf. § 21. Han valgte at anke dommen.

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

3. december 2021

Københavns Politi

Københavns Politi opretter to visitationszoner

For at sikre trygheden efter flere voldelige hændelser i det københavnske rocker- og bandemiljø opretter Københavns Politi fra i dag to visitationszoner: En i Tingbjerg/Husum og en, der omfatter dele af Nørrebro og Nordvest.

3. december 2021

Københavns Politi

Flere eksempler på spritkørsel i delebiler

Københavns Politi har den seneste tid sigtet flere for at køre spritkørsel i delebiler om natten, og har derfor skærpet fokus på problematikken. Rådet for Sikker Trafik ser med bekymring på udviklingen.

2. december 2021

Københavns Politi

Flere betjente skal styrke trygheden i nattelivet

Julefrokostsæsonen er over os, og det betyder erfaringsmæssigt mange mennesker i byen. Det har Københavns Politi særligt fokus på, og bruger samtidig anledningen til at sætte ekstra patruljer på gaden for at øge trygheden i nattelivet. Indsatsen fortsætter også efter nytår.