Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

7. februar 2024 06:30

Dna-spor fører til anholdelse i 34 år gammel drabssag

En 53-årig mand bliver i dag fremstillet i grundlovsforhør sigtet for drabet på 23-årige Hanne With i Fensmarkgade på Nørrebro natten til den 1. januar 1990.

Hanne With blev nytårsnat 1990 fundet dræbt af adskillige knivstik i sin lejlighed på Fensmarkgade på Nørrebro. Drabet er gennem årene løbende blevet efterforsket, og i takt med udviklingen i dna-teknologien har Københavns Politi især koncentreret sig om analyser af dna-materiale, som er fundet på drabsofferets bukser, og som med meget stor sandsynlighed stammer fra gerningsmanden.

 

En analyse foretaget af Retsgenetisk Afdeling på Retsmedicinsk Institut har nu givet politiet et gennembrud i den 34 år gamle sag. Analysen har nemlig påvist, at dna-materialet stammer fra et nært familiemedlem til en konkret person, hvis dna findes i politiets dna-register.

 

På den baggrund anholdt Københavns Politi i går en 53-årig mand og sigtede ham for drabet på Hanne With. Manden blev anholdt på sin arbejdsplads i det nordlige Jylland. Han har gennem mange år boet i området omkring Ebeltoft, Grenaa og Randers.

 

I det seneste døgn har Retsgenetisk Afdeling analyseret den sigtedes dna, og resultatet viser, at manden med meget stor sandsynlighed er ophavsmand til dna-materialet på offerets tøj. En række efterforskningsskridt skal nu afdække sagen yderligere.

 

Den sigtede er fundet ved hjælp af såkaldt slægtskabssøgning, hvor dna-spor fra den formodede gerningsmand bliver sammenlignet med eksisterende materiale i politiets dna-register – men i stedet for at søge efter en matchende profil, leder man efter nære familiemedlemmer til den person, der har afsat sin dna.

 

Metoden må ikke forveksles med genetisk slægtsforskning, som inddrager internationale, kommercielle dna-databaser, og som på nuværende tidspunkt ikke bliver brugt af dansk politi.

 

Den 53-årige mand fremstilles i grundlovsforhør i Dommervagten i Københavns Byret i dag kl. 9.30.

 

Københavns Politi afholder en kort pressebriefing kl. 8.30 foran Politigården på Polititorvet, hvor leder af Afdelingen for personfarlig kriminalitet, vicepolitiinspektør Brian Belling, vil fortælle mere om sagen.

 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

2. maj 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.

30. april 2024

Københavns Politi

Mand fundet død i udbrændt skurvogn - efterforskes som drabssag

Søndag aften blev en død person fundet i en brændende skurvogn på Frieslandsvej i Dragør. Der er tale om en 67-årig mand, og den efterfølgende obduktion har vist, at han er blevet dræbt af knivstik.

22. april 2024

Københavns Politi

Otte personer dømt for serie af indbrud og indbrudsforsøg hos ældre

Seks kvinder og to mænd i alderen 18 til 64 år er idømt fængselsstraffe for at have løjet sig adgang til ældre borgeres boliger. I nogle tilfælde er det lykkedes dem at stjæle beboernes værdigenstande.